Menu
Hoe kies je een parfum dat bij jou past?

Een lekker luchtje geeft meer zelfvertrouwen en maakt je outfit compleet. Veel mensen onderschatten nog hoe belangrijk de keuze van jouw parfum is. Hoe je ruikt, bepaalt voor een groot deel hoe mensen je zien. Wat hun eerste indruk van jou zal zijn. Het is dan ook geen wonder dat parfum al heel wat jaren wordt gebruikt. Het is bovendien al eeuwenlang een populair cadeau om aan anderen te geven. Toch is het niet altijd gemakkelijk om het juiste parfum te vinden. Want waar let je op? Hoe weet je zeker of deze bij jou past? In dit artikel zetten we enkele tips op een rij om je hierbij te helpen. 

Voor iedereen anders 

Ken je dat? Dat je vriendin plotseling een heerlijke geur van Lancôme heeft en je er werkelijk dol op bent. Direct koop jij hetzelfde luchtje en kan je niet wachten om deze te gebruiken. Eenmaal thuis aangekomen, spuit je het luchtje op en verwacht je dezelfde heerlijke geur te ruiken. Tot je schrik moet je echter bekennen dat de geur nu helemaal niet zo lekker ruikt. Dat is helemaal niet gek! Parfum ruikt bij iedereen anders. Het is een samenstelling die ook reageert op jouw eigen lichaamsgeur. Hierdoor zal parfum voor iedereen anders ruiken. Wat bij de een lekker ruikt, kan bij de ander juist weer helemaal niet lekker ruiken. Daarom is het altijd belangrijk om op je eigen oordeel af te gaan en het parfum eerst bij jezelf uit te proberen. Zo weet je zeker of het luchtje geschikt is. 

Wees je er ook van bewust dat parfum heel persoonlijk is. De een vindt een subtiele geur heel lekker, terwijl de ander het juist fijn vindt als deze erg prominent aanwezig is. Als je dus een parfum cadeau wil doen, is het belangrijk om te weten waar de ander van houdt. 

Hoe test je een parfum? 

Ben je op zoek naar een geheel nieuw luchtje? Dan is het goed om je tijd te nemen tijdens de zoektocht. Het aanbod is nou eenmaal heel groot. Weet bovendien ook hoe je het luchtje moet testen. Het is belangrijk om in elk geval niet enkel aan de fles te ruiken. De geur kan immers veranderen zodra deze op jouw huid wordt gespoten. Daarnaast is het goed om even te wachten voordat je deze ruikt. In het begin zul je immers enkel de topnoot van de parfum ruiken. Na tien minuten kan hij al heel anders ruiken. Een goede manier om dit uit te testen is door enkele samples mee te nemen uit de winkel of deze online te bestellen. Zo beschik je over de mogelijkheid om deze thuis rustig uit te testen. 

Weet je welke geur je nodig hebt? Dan loont online parfum bestellen zeker. Op die manier kun je eenvoudig de verschillende prijzen met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je niet te veel zult betalen. 
 

Terug naar Tips & Tricks