Menu
Het perfecte smartphonehoesje kopen? Deze 4 tips komen van pas!

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht? Dan heeft dit je waarschijnlijk flink wat geld gekost. Om te voorkomen dat je binnen de kortste tijd weer een nieuwe moet kopen, is het belangrijk er zuinig mee om te gaan. Een smartphonehoesje is daarom onmisbaar. Wacht vooral niet te lang met het kopen van zo’n hoesje. Weet je niet welk telefoonhoesje je het beste kunt kopen en waar je allemaal op moet letten? De onderstaande vier tips komen in dat geval ongetwijfeld van pas.

1. Kies welk soort hoesje je wilt hebben en wat bij jouw stijl past

Voordat je aan jouw zoektocht begint, moet je weten dat er verschillende soorten telefoonhoesjes zijn. Zo kun je jouw smartphone onder meer beschermen met een bumper. Dit hoesje zit rondom de bovenkant, onderkant en zijkanten van jouw smartphone. Door de dikte beschermt dit hoesje ook de voor- en achterkant van een telefoon. Je kunt ook een backcover kopen. Dit hoesje zit niet alleen om de onderkant, bovenkant en zijkanten van jouw telefoon, maar ook om de achterkant. Wil je ook het scherm beschermen? Kies dan voor een bookcase of flipcase. Maar bescherming is niet het enige wat belangrijk is. Zoek iets waar je van houdt. Welke stijl past bij jou? Ben je op zoek naar een glanzende of marmeren stijl? Of misschien een klassieke mat. Er zijn er een heleboel om uit te kiezen. Je kunt ook aangepaste stijlen maken die uniek zijn en je smartphone ook goed beschermen.

2. Kijk naar het materiaal waarvan een smartphonehoesje gemaakt is

Weet je inmiddels welk iPhone Xr hoesje het meest geschikt is voor jouw telefoon? Dan ben je er nog niet. Smartphonehoesjes worden namelijk gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je onder meer backcovers en bumpers van (hard) kunststof tegenkomen, maar je kunt ook voor een siliconen variant kiezen. Daarnaast zijn er aluminium en houten backcovers. Gaat jouw voorkeur uit naar een book- of flipcase? Dan heb je vaak keuze uit echte leer, kunstleer en stof. Wat voor kleur heb je nodig? Pantone-, pastel- of neonkleur nodig? Heb je aangepaste tinten nodig zoals ombre en aquarel, of ben je tevreden met een standaardkleur?

Misschien ben jij wel iemand die zijn telefoonhoesje graag matcht met zijn outfit. Dit zijn allemaal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het perfecte telefoonhoesje voor jou!

3. Koop een hoesje dat geschikt is voor jouw telefoon

Dit lijkt misschien een open deur, maar er zijn genoeg mensen die een verkeerd hoesje voor hun smartphone bestellen. Dit komt vooral doordat een merk verschillende modellen op de markt brengt. Kijk bijvoorbeeld eens naar Apple. Wie een iPhone wil kopen, kan uit allerlei verschillende modellen kiezen. Heb je een iPhone 12? Waak er dan voor dat je niet naar iPhone 12 mini hoesjes kijkt. Deze zijn namelijk te klein voor een iPhone 12. Bestel daarom alleen een smartphone hoesje als je zeker weet dat deze geschikt is voor jouw telefoon.

4. Bepaal jouw budget

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Er worden vandaag de dag immers ontzettend veel verschillende soorten smartphonehoesjes aangeboden. Om het jezelf makkelijker te maken, bepaal je hoeveel je uit wilt geven aan een hoesje voordat je aan jouw zoektocht begint. Je kunt dit bedrag vervolgens als maximumbedrag invullen. Duurdere hoesjes worden dan niet aan jou getoond. Je kunt ook een minimumbedrag invullen, zodat de goedkoopste smartphonehoesjes niet aan jou getoond worden. Koop alleen een smartphonehoesje waar je echt van houdt en die bij je stijl past! Het heeft geen zin om veel geld uit te geven aan een telefoonhoesje waar je niet van houdt.

Terug naar Tips & Tricks