Menu
Fashion fouten die we allemaal maken

Waarschijnlijk lees jij een van deze fouten en denkt “die fout heb ik ook wel eens gemaakt”.

Laten we allemaal even eerlijk zijn. We hebben allemaal wel eens een fashion fout gemaakt. We bedoelen dan niet die rare fase waar je in een scene of alternatieve stijl mee ging en rare felle sieraden droeg of laarzen met een plateauzool. Deze uitschieter hebben we allemaal denk ik wel gehad. Wat wij bedoelen is dat je ook kleine fashion foutjes maakt die een beetje er in zijn geslopen. Kleine gewoontes waardoor jij niet alles uit je kledingkast kunt halen. In deze blog bespreken we een aantal fashion fouten zodat jij je kledingkast met al je kleding weer maximaal kunt gaan gebruiken.

Een lange vrouw zonder high heels

We zijn gewend dat lange vrouwen niet zo snel een mooie high heel dragen. Dit vinden we erg jammer en waarom zou je het als lange vrouw laten? Een high heel staat juist geweldig bij die mooie lange benen! Er is namelijk niks raar aan een lange vrouw en daarom moet jij je niet laten weerhouden om geen high heels te kopen. Mocht jij je nu ongemakkelijk voelen op hoge hakken? Dan is het natuurlijk niet erg dat je geen hoge hakken draagt. Je moet je echter niet gaan schamen en daardoor je hakken in de kast laten staan.

Alle kleding in dezelfde maat kopen

Waarschijnlijk heeft iedere vrouw dit probleem wel eens gemerkt. Ieder merk heeft namelijk zijn eigen maten. Houdt bijvoorbeeld rekening met de goedkopere kleding waarbij de maten wat groter vallen. Het kan dus goed zijn dat jij een kleinere maat hebt bij de grotere kledingzaken en bij de duurdere merken een maatje groter moet pakken. Maak je daarom dus ook niet teveel druk om de maten maar kijk naar hoe de kleding je past en staat. Hierdoor staat je outfit je ook echt goed en zul jij een stuk zelfverzekerder over straat lopen dan wanneer je in kleding rondloopt die te klein is.

Geen mannenkleding gebruiken

Het klinkt misschien raar maar het is geen misdaad om soms een kledingstuk uit de kledingkast van je vriend te dragen of te shoppen op de mannenafdeling. Een boyfriend jeans komt namelijk niet voor niets aan deze naam! Daarnaast kun je ook een pak dragen, want die zijn nu weer helemaal in! Je kan ook gaan voor een casual look en een t-shirt of sweater dragen die een beetje oversized zijn.

Horizontale strepen ontwijken

Verticale strepen geven de illusie dat je langer lijkt en ze maken je slanker. Horizontale strepen doen het tegenovergestelde. Dit is waar maar je kunt evengoed een aantal stijlvolle kledingstukken kunnen vinden met horizontale strepen. Denk bijvoorbeeld aan een blouse of een t-shirt! Daarom zijn kledingstukken met horizontale strepen een goede aanvulling van je garderobe.

Het mixen van goud en zilver

Deze discussie is al eeuwen oud. Kun je nu wel of niet goud en zilver combineren? Wij vinden dat dit dus wél kan en dat het een geweldige combinaties is. Kijk maar bijvoorbeeld naar sieraden. Tegenwoordig vinden we sieraden waarbij er al een combinatie met goud en zilver in zit. Probeer het eens en je zult versteld staan hoe leuk de combinatie is.

Het dragen van een trackpants of sweater

Het dragen van sweaters en andere sportkleding zoals trackpants zijn tegenwoordig ook trendy buiten de sportschool. Denk maar aan de combinatie van sweater met een blouseje eronder. Hierdoor maak jij je sporty outfit net iets meer stijlvol. Je kan er ook voor kiezen om je sweater te dragen op een mooie rok.

Feestkleding niet vaker dragen

Metallic items zijn op het moment helemaal hot. Deze opvallende kleding maken je outfit net iets leuker. Je kan het goed combineren met zwarte kledingstukken en je krijgt er een chique look door. Deze kleding kun je naast feestjes ook doordeweeks dragen. Je kunt bijvoorbeeld zo'n outfit op een maandag dragen zodat jij je monday blues voor bent!

Denim on denim

Als we naar de trends kijken van nu, zie je dat veel dames tegenwoordig denim on denim dragen. Vroeger heb jij echter geleerd om dit niet te doen omdat het een no go was. Het dragen van denim op denim geeft jou een stoere urban look. Het enige waar je op moet letten is dat je de ondertonen hetzelfde houdt. Naast deze tip kun je eindeloos combineren!

Hoe vaak jij je jeans wast

Deze fashion fout is waarschijnlijk de meest voorkomende fout. Vele vrouwen en mannen gooien namelijk veel te snel hun jeans in de was terwijl het veelvuldig wassen van je jeans heel slecht is. Dit komt doordat de kwaliteit van de jeans dan mega snel verslechterd. Daarnaast is het ook nog eens slecht voor het milieu! Mocht jij nu echt een vuile jeans hebben? Was hem dan binnenstebuiten. Hierdoor zorg je dat de kleur en wassing in takt blijft waardoor jouw zwarte jeans ook zwart blijft!

Terug naar Tips & Tricks