Menu
Dr. Martens inlopen: vier onmisbare tips!

Dr. Martens: you love them, or you hate them. En wij vinden ze super gaaf! Deze stoere enkellaarsjes waren in de jaren 90 ontzettend populair onder de alto's, maar tegenwoordig draagt iedere fashionista met wat lef ze ook. Ze zijn super makkelijk te combineren met eindeloos veel soorten outfits tijdens de herfst en de winter. Je kunt ze zelfs op een regenachtige lente dag aan met blote benen. Dr. Martens laarsjes hebben echter wel een heel bekend nadeel: inlopen is een hel! Het kan ook heel lang duren voordat je eindelijk je Dr. Martens zonder blaren kunt dragen, maar als je eenmaal zo ver bent wil je nooit meer een ander paar laarsjes.

Wees niet bang om ze toch aan te schaffen als je ze cool vindt, want met deze Dr. Martens tips kun je het leed dat inlopen heet een stuk verminderen!

Dr. Martens zoveel mogelijk inlopen

Probeer je Docs zoveel mogelijk te dragen als je ze net hebt. Let wel op hoe je dit doet. De schoen moet zich naar je voet vormen en dat proces kan behoorlijk pijnlijk zijn als ze splinternieuw zijn. Draag ze absoluut niet meteen al voor een dagje shoppen of op stap! Loop er thuis in rond, een half uurtje of uurtje per dag, eigenlijk zo lang als je het vol kunt houden. Zodra je voelt dat ze pijn gaan doen rond je wreef en je hiel, doe je ze uit. Herhaal dit zo vaak mogelijk totdat ze fijn naar je voet gevormd zijn en je er probleemloos in rond kunt lopen. (Erin fietsen kan hier ook heel goed mee helpen!)

Theedoeken & water!

Het leer van Dr. Martens is ontzettend stug. Hierdoor zitten ze heel strak om je wreef en is lopen bijna onmogelijk. Je kunt het leer een heel stuk soepeler maken door een theedoek nat te maken met lauwwarm water en deze in je schoen te stoppen. Zorg ervoor dat je goed strak propt bij de hiel en de wreef, zodat deze plekjes het soepelst worden. Laat dit overnacht zitten en je zult zien dat je de volgende dag al een stuk minder moeite met lopen hebt. Als het nodig is, herhaal je dit nog een nachtje. Hierna zou je Dr. Martens inlopen een stuk korter duren en makkelijker zijn, waardoor je gauw aan het combineren kan met ze!

Dr. Martens blaren (voorkomen)

Als je nieuwe Docs hebt, zullen blarenpleisters je best friends zijn. De meeste mensen hebben na een half uurtje lopen al behoorlijke blaren dankzij deze stoere boots. Als je al een blaar hebt, is een blarenpleister sowieso handig. Weet je van jezelf dat je snel blaren krijgt? Gebruik blarenpleisters dan preventief. Plak ze op je hielen om het proces van Dr. Martens inlopen iets te vergemakkelijken!

Dikke sokken en zolen!

Een absolute no-go als het gaat om nieuwe Dr. Martens is het dragen van dunne sokjes of een panty. Ook is het zeker geen goed plan om met blote voeten erin te gaan! Dikke sokken kunnen blaren voorkomen of uitstellen. Net zoals zooltjes verhogen deze je voet een beetje, waardoor je hielen niet precies op de blaar-veroorzakende plek zitten, maar een beetje erboven. Als ze eenmaal fijn lopen en helemaal naar je voet gevormd zijn kun je overgaan op andere soort sokjes, doe dit echter zeker niet aan het begin!

Je hebt vast ook wel eens een horrorverhaal gehoord over deze laarsjes, zoals dat ze na een jaar nog ontzettend pijnlijk zijn. No worries, als je al onze bovenstaande tips combineert, zal het inlopen van je Dr. Martens veel makkelijker zijn. Don't be afraid en shop hieronder al nieuwe gave Docs ;)))

Terug naar Tips & Tricks