Menu
Camouflage trend 2019

Je zult binnenkort misschien een winkeluitje willen plannen naar de dichtstbijzijnde legerdump, want volgens de 'fall 2019 runways' is camouflage weer helemaal terug, en veelzijdiger dan ooit. We hebben dit motief in het verleden al wel eens zien verschijnen tussen de meer streetwear-leunende merken zoals Yeezy en Heron Preston, maar tegenwoordig profiteren ontwerpers in de meer hedendaagse, of high-end markten ook van deze gunstige trend, met nieuwe, fall-friendly ontwerpen voor mannen en vrouwen. Ben jij benieuwd naar de nieuwste camo trends van 2019? Lees dan snel verder!

Deze zomer

Deze zomer krijgt de camoprint wel een beetje een nieuwe twist en dit is waarom: in plaats van de ingetogen, aardse look (je weet wel, de look die soldaten moeten helpen opgaan in hun bosrijke omgeving) willen merken juist opvallen met de print. Best ironisch, want de print is van origine bedoelt om juist zo min mogelijk op te vallen. De camoprints komen nu in de gekste en felste kleuren. Dit jaar zal het ook vooral veel gecombineerd worden met de neon trend van 2019.

Camo & neon

Bekende merken maken volop gebruik van de 2 populaire trends van 2019: camo en neon. Dit is ook terug te zien in de nieuwste collecties die al op de catwalk verschenen zijn. Je kunt deze twee trends eigenlijk op 2 verschillende manieren combineren. Je kunt allereerst gaan voor een aardse camouflage look, gecombineerd met een neon detail. Denk hierbij maar eens aan een camo broek met aardse en olijfgroene tinten, gecombineerd met een neon gele top, of een camo spijkerjasje gecombineerd met een neon oranje clutch. Anderzijds kun je het ook helemaal omdraaien. Ga voor een kledingstuk met een camo print van neonkleuren. Wanneer je dit doet is het wel van belang om dit statement artikel te combineren met een neutrale kleur zoals zwart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fel blauwe camo jas gecombineerd op een zwarte jeans.

Terug naar Trend watch