Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

5 musthave lentegeuren van Jean Paul Gaultier

Na een behoorlijk druilerige herfst en winter, kwam dan laatst weer eens de zon tevoorschijn. Eindelijk een teken dat de lente weer in aantocht is! Met nog meer zonnige dagen en oplopende temperaturen in het vooruitzicht, is het goed al eens over je acte de présence het komende lente- en zomerseizoen na te denken. Heb jij bijvoorbeeld al ideeën over trendy outfits en accessoires die je wil gaan dragen, of hangen en liggen deze misschien zelfs al te wachten? En heb je ook al nagedacht over welke geur jouw uitstraling gaat complementeren?

Vind je geur bij Parfumwebshop

Parfumwebshop biedt een breed assortiment aan zowel heren- als vrouwengeuren, als officieel Nederlands verkooppunt van meer dan 80 merken. Ontstaan uit een parfumerie die al in de jaren ’70 van de vorige eeuw als familiebedrijf startte, vieren ze in 2024 het 20-jarige jubileum van de webshop. Staat er nog een nieuwe geur op jouw wensenlijst voor komende lente en zomer? Dan vind je die hier ongetwijfeld!

Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een geur van Jean Paul Gaultier? Deze – van oorsprong – modeontwerper presenteerde zijn eerste eigen kledingcollectie in 1976. Zijn kledingontwerpen kennen twee uitersten. Enerzijds is er de extravagante haute couture. Prachtig, maar voor het dagelijkse leven niet praktisch. Anderzijds zijn er ook de casual ontwerpen zoals het bekende matrozenshirt, die je nog steeds tegenkomt in het moderne modebeeld. Vanaf 1993 heeft de kledingontwerper zich ook gericht op het ontwikkelen van geuren.

5 verfijnde en lichte geuren, perfect voor de lente

Jean Paul Gaultier heeft een scala aan heerlijke geuren ontwikkeld. Hieronder vind je vijf meer lichte, verfijnde geuren die erg geschikt zijn voor de lente. Houd er overigens wel rekening mee dat Jean Paul Gaultier sensualiteit zowel bij zijn kleding- als geuren een belangrijk aspect vindt. Ook zijn lichtere geuren zijn dus absoluut geen saaie bloemetjes- of citrusachtige geuren, maar bevatten ook diepere, intrigerende ondertonen.

 • Gaultier Divine Eau de Parfum: bloemig met basisnoten van onder andere patchouli, hartnoten van ylang-ylang en lelie en topnoten van muskus
   
 • Gaultier Eau de Parfum: speels en sensueel parfum dat onder meer muskus, jasmijn, sandelhout en vanille combineert
   
 • La Belle Paradise Garden Eau de Parfum: een licht maar toch zinnenprikkelende parfum met noten van vanille, irissen en amber
   
 • Classique Eau de Toilette: het allereerst parfum van Jean Paul Gaultier, met basisnoten van tonkabonen en sandelhout, hartnoten van vanille en narcissen en topnoten van rozen
   
 • Pride 2024: Deze bloemige unisex geur heeft basisnoten van blonde houtsoorten en muskus, hartnoten van neroli (sinaasappelbloesem) en topnoten van Yuzu (Japanse citroen) en citrusvruchten.

Welke geur je ook kiest, met een geur van Jean Paul Gaultier trek je zeker de aandacht!

Terug naar Must haves