Menu

Nederlandbreedbandland.nl - Internet abonnementen vergelijken

Vandaag de dag kun je als huishouden niet meer zonder internet. Vrijwel ieder apparaat is erop aangesloten en is er min of meer afhankelijk van. Om jezelf en je huishouden te verzekeren van het beste internet abonnement voor de juiste prijs raden we je aan eens een kijkje te nemen op Nederlandbreedbandland.nl. Dit informatieportaal geeft je informatie over de soorten internet abonnementen die er zijn en wat je zoal kunt vergelijken op het gebied van internet.

Steeds meer mogelijkheden

Vrijwel iedereen streeft naar de maximale internet snelheid voor zo weinig mogelijk kosten. Providers bieden tegenwoordig verschillende vormen van abonnementen aan. Zo kun je naast breedband internet je pakket ook uitbreiden met bijvoorbeeld telefonie of televisie. Deze abonnementen staan bekend onder de naam 2-in-1, 3-in-1 of alles-in-een pakket. Het combineren van diensten als internetverbinding met televisie van dezelfde provider zal aspecten als beeldkwaliteit sterk verbeteren. Kortom: Nederland Breedbandland staat vol met internet gerelateerde informatie.

Allerlei soorten breedband internet abonnementen

Het Nederland Breedband portaal heeft een tool waarmee je supersnel inzicht krijgt in de prijzen die er zijn binnen het aanbod van internet abonnementen. Veel mensen denken dat internetsnelheid weinig verschillen kent. Dit is echter niet het geval. Laten we een kijkje nemen naar een aantal vormen van breedband internet die je tegenkomt op de website van Nederland Breedbandland:

  • Glasvezel
    Glasvezel is op dit moment de meest snelle variant. Je hebt er wel een volledig nieuwe kabel voor nodig. Doordat niet iedere gemeente beschikt over een ondergrondse glasvezelkabel is dit zo nu en dan een lastige en bovendien dure kwestie.
  • ADSL
    De meestgebruikte vorm van breedband internet is ADSL. De ADSL verbinding beschikt over dezelfde kabels als je telefoon, maar loopt via een nieuw modem.
  • VDSL
    Een relatief nieuwe term, maar toch al enige tijd beschikbaar. In feite is het een nieuwe techniek over bestaande koperdraad aansluitingen waardoor een hogere snelheid te bereiken is.

Stel het internet abonnement zelf samen

Wanneer je gebruik gaat maken van de vergelijker van Nederland Breedbandland zul je ondervinden dat je jouw internet eisen zeer specifiek kunt filteren. Zo kun je de door jou gewenste downloadsnelheid en de hoeveelheid HD zenders handmatig aanpassen. Middels de postcodecheck kun je tevens zien of jouw gemeente over glasvezel bezit. Nadat je gebruikgemaakt hebt van de vergelijker weet je wat het meest geschikt voor jou is. Vervolgens kun je helemaal zelf je internet abonnement samenstellen. Je vindt op de website van Nederland Breedbandland tal van soorten abonnementen. Zo heb je de keuze uit 'alles-in-een' abonnementen of je stelt alles afzonderlijk van elkaar samen. Enkele grote aanbieders op het gebied van deze abonnementen zijn UPC, Ziggo en XS4ALL.