Menu

Energie51.nl - De Energieprijzen vergelijker

Veel Nederlanders betalen maandelijks teveel aan energiekosten. Het besparen van energie is gunstig voor zowel je portemonnee als het milieu. Maar je kunt ook de tarieven van energie vergelijken en zo jaarlijks op de kosten besparen. Energie51.nl geeft je de mogelijkheid om energie tarieven snel en eenvoudig te vergelijken en eventueel over te stappen naar een voordeligere en betere vorm van energie. Zo betaal je niet langer teveel aan je energieleverancier.

Energieleveranciers

Op termen als duurzaamheid, prijs en service valt veel winst te behalen met betrekking tot je energieleverancier. Energie51 verdeelt energieleveranciers daarom in drie categorieën:

  • Budget energieleveranciers
    Wanneer een lage prijs belangrijk voor je is, kun je het beste gebruikmaken van zogeheten prijsvechters. Enkele aanbieders van budgetenergie zijn Oxxio en EnergieDirect.
  • Groene energieleveranciers
    Wanneer je wilt gaan voor duurzame en pure energie kun je het beste kiezen voor aanbieders als Qurrent en Pure Energie. Deze zijn doorgaans iets duurder omdat er gebruikgemaakt wordt van groene energie. Deze is duurder om op te wekken.
  • Lokale energieleveranciers
    Ideaal wanneer je wilt weten wáár je energie vandaan komt! Verwacht wordt dat er in de toekomst veel lokale energieleveranciers zullen verschijnen.

Denk samen met Energie51 aan het milieu

Energie51 geeft je inzicht in de soorten duurzame energie die je zoal hebt. Bij groene energie wordt namelijk al snel de connectie gemaakt met zonnepanelen en windenergie. Echter zijn er vandaag de dag veel meer mogelijkheden om je huishouden van groene stroom te voorzien. Zo kun je naast zonne-energie en windenergie bijvoorbeeld ook gebruikmaken van waterenergie. Waterenergie wordt opgewekt door bewegend water en vervolgens omgezet in energie. Door de grote invloed die stuwdammen hebben op het ecosysteem worden er steeds minder waterkrachtcentrales toegepast in Nederland.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van biomassa. Dit is min of meer een ondergesneeuwde variant van groene energie. Biomassa wordt verkregen middels het verbranden van organisch materiaal. In Nederland bestaat een groot deel van de groene energie reeds uit biomassa.

Hoe werkt de vergelijker?

Naast het uitgebreide aanbod informatie bevat Energie51 ook nog een energie vergelijker. Bij deze vergelijker dien je te filteren op postcode, type woning, gezinssituatie en huidig verbruik. Vervolgens zul je binnen enkele seconden zien wat je per maand allemaal kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier!