Menu
Zweetluchtjes in je kleding? Zo krijg je zweetluchtjes uit je kleding!

Zweten is hartstikke normaal, we ruiken op sommige momenten niet altijd zo fris als dat we zouden willen. Je kunt van alles proberen van talgpoeder tot deodorant, maar in sommige gevallen zijn de nare geurtjes niet tegen te houden. Je voelt je al niet comfortabel, gaan die nare geurtjes ook nog in je kleding zitten, bah! Zelfs als je de kleding hebt gewassen blijven de zweetluchtjes in de kleding zitten. Weggooien dan maar? Echt niet! Wij hebben de tips om zweetgeurtjes in je kleding te voorkomen en te verwijderen!

Voorkom nare zweetgeurtjes

Die nare zweetgeurtjes in je kleding worden veroorzaakt door melkzuurbacteriën die pas gaan ruiken als je transpireert. Het is dus niet zo dat je verse zweet ruikt. Als jij je bezweten kleding lang in de wasmand laat liggen voor dat je de kleding wast hebben bacteriën de kans om zich goed in de kleding te nestelen. Dit zorgt ervoor dat de zweetgeurtjes in de kleding blijven zitten. Om nare zweetgeurtjes in je kleding te voorkomen is het belangrijk om je kleding zo snel mogelijk te wassen!

Zweetlucht uit kleding verwijderen doe je zo!

Is het niet gelukt om de nare zweetgeurtjes in je kleding te voorkomen? Geen zorgen er zijn genoeg middelen die je waarschijnlijk al in huis hebt om die zweetgeurtje uit je kleding verwijderen!

#1 Azijn

Laat je kledingstuk wijken in azijn voor dat je de kleding wast om de zweetgeurtjes uit je kleding te verwijderen. Het beste resultaat ontstaat wanneer je de kleding met zweetgeurtjes een nacht laat wijken voor dat je het wast, maar een uurtje zal ook al veel doen!

#2 Soda

Hét middeltje dat je waarschijnlijk altijd in huis hebt: soda. Laat het bezweten kledingstuk minimaal één uur wijken en doe het erna in de wasmachine om de zweetgeur uit je kleding te verwijderen. Heb jij een gekleurd kledingstuk met nare zweetgeurtjes? Pas dan op met het gebruik van soda. Soda kan namelijk de kleur van je kleding aanpassen. Zijde en wol zijn geen fan van dit wondermiddel, was deze kledingstukken dan ook nooit met soda. Zweetgeurtjes in witte kleding kun je gerust de hele nacht laten weken om zweetgeurtjes uit je kleding te verwijderen.

#3 Dettol

Smeer of spuit Dettol op het gedeelte van het kledingstuk waar de nare zweetgeurtjes vandaan komen en laat het goed intrekken. Erna moet je de kleding net zoals bij de bovenstaande middelen gewoon wassen.

#4 Stomen

Stomen is een ideaal om nare geurtjes uit je kleding te verwijderen. Door de hitte van de stoom worden de bacteriën gedood. Je kunt je kleding naar een stomerij brengen of je kleding ophangen op de badkamer wanneer je zelf een hete douche neemt. Hou uiteraard ramen en deuren gesloten. Je hoeft echt geen uren warm de douche, laat de kleding gewoon even in de badkamer hangen wanneer je klaar bent.

Met deze tips van YouStyle zul je geen last meer hebben van nare zweetluchtjes in je kleding. Succes!

Terug naar Tips & Tricks