Menu
Zonnebril kiezen: welk model past bij je gezicht?

Naast dat de juiste zonnebril de nodige bescherming biedt kun je er ook een fashion statement mee maken. Maar de keuze is reuze en de brillen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en stijlen. Maar welk model past nou echt bij jouw gezicht? Om de keuze een beetje makkelijker te maken hebben we de verschillende gezichtsvormen en de bijpassende brillen voor je op een rijtje gezet.

De juiste zonnebril kiezen voor jouw gezichtsvorm

Ovaal

Wanneer je een ovaal gezicht hebt heb je eigenlijk de ideale gezichtsvorm te pakken. Je kaak en voorhoofd zijn in dit geval ongeveer even breed, maar je jukbeenderen zijn net wat smaller. De bril die hierbij perfect bij past? Nou, eigenlijk allemaal! Let er wel op dat de bril niet te groot of te klein is voor je hoofd.

Rechthoek

Wanneer je gezicht een langwerpige of rechthoekige vorm heeft is deze vaak langer dan dat hij breed is. Je kaaklijn en voorhoofd zijn in dit geval ook breder. Bij de keuze voor je zonnebril kun je in dit geval het beste gaan voor een rechthoekig model, de wayfarer of de aviator.

Rond

Bij een rond gezicht verschillen de lengte en breedte niet veel van elkaar en heb je geen last van hoekige kaken. Wanneer je op zoek bent naar de juiste zonnebril kun je het best gaan voor een rechthoekig model. Wil je het helemaal goed aanpakken? Ga dan voor een zonnebril waarvan de glazen breder zijn dan dat ze hoog zijn.

Vierkant

Bij een vierkante gezichtsvorm heb je een brede kaak en een breed voorhoofd. In dit geval kun je het beste gaan voor een zonnebril in een tegenovergestelde vorm, rond of ovaal dus. Ga voor een bril die je wenkbrauwlijn sterk benadrukken.

Hart

Bij een hartvormig gezicht heb je een breder voorhoofd en een smallere kaaklijn. De kin loopt in dit geval vaak spits toe. Bij de keuze voor een zonnebril kun je in dit geval het beste gaan voor een ovaal of aviator model.

Driehoek

Ten slotte hebben we nog het hartvormige gezicht. Bij deze vorm is de kaak vaak wat breder en het voorhoofd smaller. Je kunt in dit geval het beste gaan voor een wayfarer model. De nadruk ligt bij deze bril aan de bovenkant.

Hopelijk vallen er nu een aantal zonnebrillen af en hebben we de keuze iets gemakkelijker gemaakt! Wij zijn heel benieuwd voor welk model jij gaat! Laat het ons weten op social media.

&Co Woman &co woen blazer savanna black &Co Woman &co woen blazer savanna black v.a. € 84,00.- Bekijk product
&Co Woman T-shirt sanny &Co Woman T-shirt sanny v.a. € 33,71.- Bekijk product
CoCouture Top zonder mouw 35430 logo CoCouture Top zonder mouw 35430 logo v.a. € 76,30.- Bekijk product
Durea 6145d Durea 6145d v.a. € 89,95.- Bekijk product

Terug naar Tips & Tricks