Menu
Zo shop jij je favoriete hak!

Welke vrouw is er nou niet gek op hakken? De echte experts onder ons lopen er het liefste iedere dag op, terwijl andere vrouwen zo nu en dan, alleen bij speciale gelegenheden, een pump aantrekken. Hakken maken ons vrouwelijk, zelfverzekerd en sexy. Bovendien doet het alleen maar goeds voor ons figuur. Het maakt onze benen langer en doet ons lichaam slanker ogen. Wat wil je nog meer?!

Er zijn ontzettend veel soorten hakken. Pumps met een stilettohak, een sleehak, een plateauzool, open tenen en ga zo maar door. Hieronder vind je een aantal musthave pumps voor iedere vrouw. Welke past het best bij jou? Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Regel nummer 1 voor beginners: wees niet té enthousiast en vermijd de killerheels van 15 cm of hoger wanneer je op jacht gaat naar pumps. Doe je voeten een plezier en laat ze wennen aan kleine hakjes van 5 tot 10 centimeter.

2. Ook kun je, wanneer je nog niet veel ervaring hebt op het gebied van lopen op pumps, het beste gaan voor een zool en hak met zo veel mogelijk steun. Vermijd naaldhakken, maar ga voor een slee- of blokhak. Ook een plateauzool maakt het lopen op pumps een stuk makkelijker. Bovendien zijn deze helemaal hot!

3. De tijd waarop je hakken gaat passen is van groot belang. Hoe bij sneakers geldt dat je ze moet passen in de namiddag omdat je voeten dan uitgezet zijn, geldt bij pumps passen het tegenovergestelde: pas ze niet aan wanneer je al een hele middag hebt gelopen. Pumps moeten strak aangesloten zitten zodat ze niet losgaan tijdens het lopen. Je zult merken dat de hak anders te los zit wanneer je ze de volgende ochtend wilt inlopen.

4. Over inlopen gesproken: neem hier echt de tijd voor. Draag ze niet gelijk de hele dag, maar 1 of 2 uurtjes per dag. Zo beperk je de kans op pijnlijke voeten en blaren doordat je je voeten langzaamaan laat wennen.

5. Afwisseling! Om pijn te voorkomen is afwisseling tussen soorten pumps een handig trucje. Wissel af met pumps die verschillen in hakhoogte en de soort zool. Natuurlijk kun je ook afwisselen met sneakers als je even genoeg hebt van die hoge hakken ;)

NOTFOUND

Terug naar Shopping