Menu
Zo maak je zelf een inloopkast

Ben je aan het verbouwen op de zolder of in de slaapkamer en heb je eindelijk de kans om een inloopkast te bouwen? Een inloopkast is waarschijnlijk een van de grootste dromen van iedere vrouw. Het ziet er niet alleen luxueus uit, maar biedt ook nog eens een heleboel voordelen. Doordat een inloopkast veel groter is dan een normale kledingkast, is er veel meer ruimte voor je kleding. In sommige gevallen is de inloopkast zelfs zo groot dat je het kan gebruiken als ware dressing room. Eindelijk hoef je je niet meer te ergeren aan het feit dat je kleding niet in de kast past. Ook zorgt een inloopkast ervoor dat je overzicht krijgt over je kleding. Met hier en daar wat aanpassingen creëer je de inloopkast van je dromen waar je al je kleding en schoenen mooi en breed kunt uitstallen. Maar hoe kun je zelf een mooie inloopkast maken? Hier lees je tips hoe je jouw kleding het allermooiste plekje in huis kunt geven!

Indeling van de kast

Naast het feit dat jouw kleren zo mooi mogelijk moeten liggen en hangen, moet de kast ook een beetje praktisch zijn. Het is slim om de grootte van de kast aan te passen aan de hoeveelheid kleding en schoenen die je hebt. Met een beetje extra ruimte voor na het shoppen natuurlijk! Als je veel blouses en jurken hebt, dan is het slim om een groot hanggedeelte te maken. Ben je meer van de truien en T-shirts? Bouw dan extra legplanken. Je kunt de kast eerst tekenen op papier of met behulp van programma’s op internet. Heb je ook al nagedacht over wat extra ruimte waar je bijvoorbeeld de winterjassen kan bewaren in de zomermaanden?

Lichtinval

Het is niet alleen erg handig, maar het is ook mooi om genoeg licht in jouw kast te hebben. Met een beetje geluk heb je een raam in de kledingkast en zo ook voldoende licht. Pas wel op dat er niet te veel zonlicht op de kleding schijnt. Hierdoor kan het verkleuren en dat is zonde! Daarnaast wil je natuurlijk ook geen gluurders, dus is raamdecoratie nodig. Maar wat is geschikt voor in een kledingkast? Kies voor duo-rolgordijn op maat als je je lichtinval en privacy zelf wilt bepalen en bijvoorbeeld niet wil dat mensen naar binnen kunnen kijken, maar wel graag wat daglicht naar binnen wil. Ze houden het sterkste zonlicht tegen, maar laten wel iets naar binnen zodat je genoeg licht hebt.

Je kunt ook kiezen voor kant en klare verduisterende gordijnen met vitrage eronder. De verduisterende gordijnen houden al het licht tegen en als je toch wat daglicht wil doe je alleen de vitrage dicht. Zo weet je zeker dat jouw kleding niet verkleurt! Voor in de avonden is een dimlicht handig. Deze kun je heel fel zetten als je veel licht nodig hebt, maar ook dimmen wanneer je voor het slapengaan nog iets uit de kast wil pakken.

Kosten besparen

Het kan erg duur zijn om een inloopkast te maken, daarom een paar tips hoe jij iets kunt besparen. Het is voordeliger om te kiezen voor planken, in plaats van lades. Lades zijn een stuk duurder. Als je kleine dingen zoals ondergoed en sokken toch netjes wilt opbergen, dan kun je dit in dozen doen. Staat net zo netjes! Ook kun je ervoor kiezen om de kast te maken van gebruikte planken. Dit scheelt ook een hoop geld!

Terug naar Advertorial