Menu
Zo maak je de perfecte outfit foto's

Wanneer je een leuke outfit aan hebt wil je deze het liefst direct vastleggen! Een nieuwe post voor je socials of voor op je blog. Maar waar let je op tijdens het maken van je outfit foto’s? In dit artikel lees je onze tips!

Outfit foto: social media is je grote vriend

Hoe ga je poseren dat jjij en je kleding het beste uitkomen? Scroll eens door je Instagram feed, kijk eens naar de poses van je mede bloggers, welke poses nemen zij aan? Of neem een kijkje op Pinterest, je vind hier enorm veel voorbeelden.

>> Welke kleding bij jouw lichaamsfiguur? Dat lees je hier <<

De juiste belichting

Waarschijnlijk heb je geen volledige foto studio tot je beschikking om outfit foto’s te maken. Maar het effect van foto’s met natuurlijk licht is vaak net zo mooi! Je outfit komt vaak met daglicht net wat beter naar voren dan in de avond. Bij kleding met een glimmende stof, kraaltjes of pailletten geeft het vaak een mooi effect om de flits te gebruiken. De materialen komen hierdoor vaak net wat beter tot hun recht.

Zorg voor het juiste contrast

De achtergrond van een foto is vaak net zo belangrijk als je outfit! Draag je een witte outfit voor een witte muur? Dan kan het dat dit tegen elkaar weg valt. Houd dus rekening met de omgeving waarin je je bevindt als je de foto maakt. Ga je voor een schattig bloemetjesveld of kies je voor een stoere graffiti muur? Stem je kleding af op de achtergrond en plek.

Creëer een ontspannen sfeer

Ben je buiten outfit foto’s aan het maken? Dan kan de wind nog wel eens storend zijn. Maar probeer er juist gebruik van te maken! Beweeg je jurkje, zwaai met je haar of draai een rondje, door de spontane bewegingen zwaait je kleding mooi mee. Laat je fotograaf foto’s maken terwijl je nog nét niet klaar bent of terwijl je het niet in de gaten hebt. Je outfit foto’s krijgen hierdoor meteen een natuurlijke uitstraling zonder dat statische effect.

Meer style tips? Lees de blogs van stylicity.nl!

Een filtertje moet kunnen!

Trek je nieuwe outfit aan en ga naar buiten! Tevreden met de foto maar zit er net een donkere wolk op de achtergrond? Speel met de belichting van je foto, door het contrast, de helderheid en de warmte aan te passen creëer je een mooi natuurlijk effect op je foto’s en kun je vervelende schaduwen weg halen.

Terug naar Tips & Tricks