Menu
Zo krijg je vieze (zweet)geur uit kleding

Een vieze geur in je kleding is natuurlijk erg vervelend. Het is onaangenaam voor jezelf, maar ook voor anderen. Anderen kunnen bijvoorbeeld denken dat je niet zo bezig bent met persoonlijke hygiëne. Maar dit hoeft niet waar te zijn. Toch kun je daardoor onzeker worden. Het probleem hoeft niet perse door het zweten te komen, maar doordat de zweetgeur zich keer op keer opbouwt in je kledingstuk. Wil jij weten hoe je zweetgeur uit je kleding verwijdert? Lees dan snel verder!

Direct na het wassen ruikt je kleding fris en schoon. Nadat je bijvoorbeeld een shirtje of blouse een half uur gedragen hebt, komt die vieze zweetgeur weer naar boven. Vooral bij sportkleding is dit een veel voorkomend probleem. Er bestaat een erg grote kans dat niet alle bacteriën door je wasmachine zijn gedood. De vieze zweetgeur blijft in je kleding hangen en hoopt zich op. Maar er zijn genoeg middelen om deze muffe geur uit je kleding te verwijderen.

Op een andere manier wassen

Het is mogelijk dat het probleem in het dagelijks gebruik van de wasmachine zit. Probeer je wasmachine eens in de maand te reinigen. Zo zorg je dat alle vervelende geurtjes en bacteriën worden gedood. Ook kan het zo zijn dat je te veel wasverzachter aan de was toevoegt. Wanneer er te veel wasverzachter bij de was zit, werkt je wasmachine minder goed. Het verschil in wasmiddel kan ook een rol spelen. Als je het wasmiddel in een wasbol doet, werkt dit beter dan wanneer je dit bovenin het vakje stopt. Wanneer je de vieze zweetgeur wilt verwijderen, kun je ook proberen om poeder te gebruiken in plaats van vloeibaar wasmiddel.

Huismiddeltjes om muffe (rook)geur uit kleding te halen

Door het gebruik van azijn haal je gemakkelijk de muffe geur uit dames- als herenkleding. Doe azijn een een plantenspuit en spuit hiermee op de oksels. Laat dit ongeveer een nachtje intrekken, stop het daarna in de wasmachine en je kledingstuk ruikt weer helemaal fris!

Rooklucht in kleding is ook gemakkelijk op te lossen: hang de kleding op een frisse plek, het liefst buiten! Na een aantal uren merk je dat de rooklucht (zo goed als) verdwenen is. Hardnekkige rooklucht in je kleding? Ook daar is een oplossing voor. Rooklucht uit je kleding halen is namelijk erg gemakkelijk. Stop je kledingstuk in een emmer met warm water en flink wat soda. Laat je kledingstuk een hele nacht weken in deze emmer. Daarna kun je het mee wassen in de wasmachine. Zo is de rooklucht uit je kleding zo verdwenen.

Tip: Gebruik nooit soda en azijn bij elkaar. Deze stoffen heffen elkaars eigenschappen op en daardoor heeft het geen nut.

Terug naar Tips & Tricks