YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.
Als je iedere dag weer met veel tegenzin je bh aantrekt, is de kans groot dat je de verkeerde maat of het verkeerde materiaal hebt gekocht. Het ondergoed zou juist prettig en comfortabel moeten voelen. Zeker bij vollere borsten, is het prettig als de bh deze kan ondersteunen. Heel veel vrouwen in Nederland kiezen de verkeerde maat. Dat komt vooral door het verkeerd opmeten. Dat komt door één reden: het bepalen van de juiste maat is erg lastig. Bij twijfel kun je daarom het best een expert van een lingeriewinkel inschakelen om de juiste maat te bepalen. Maar je kunt het ook eerst zelf thuis proberen.
De meeste vrouwen weten dat een bh maat uit twee delen bestaat: een cijfer voor de omtrekmaat en een letter (de cupmaat). Je kunt deze maten opmeten door met een meetlint aan de slag te gaan. Daarbij meet je de lichaamsomtrek net onder je borsten. Op die manier kun je de omtrekmaat bepalen. Door het volste deel van je borsten te meten, kun je de cupmaat bepalen. Toch lukt het veel vrouwen niet goed om de juiste maat echt goed te bepalen. Daardoor is wel duidelijk dat het kiezen van de juiste maat echt een kunst is.
Uit onderzoek blijkt dat steeds meer vrouwen een grotere cupmaat dragen. Toch blijkt nog steeds dat de meeste vrouwen een te kleine cupmaat inschatten. Daarom doe je er goed aan om eens opnieuw te meten. Maar je kunt ook te weten komen of de maat bh goed is, door in de spiegel te kijken. Als je ziet dat je borsten bijna geplet worden, weet je zeker dat de bh te klein voor je is. Heb je een te grote cupmaat gekozen, dan gaan je borsten hangen. De maat is juist, als je bh nergens knelt of prikt en de cups op de juiste manier om de borsten vallen. Het middenvoorstukje moet net tegen je borstbeen rusten, zonder dat deze ergens tegenaan duwt.
Heb je nu een te kleine bh? Dan kun je beter kiezen voor een grotere cupmaat. Met de marie jo bh kun je al uitproberen wat een grotere cup voor je lichaam kan doen. Dankzij de goede fit passen deze bh’s beter bij iedere boezem. Probeer het dus gerust eens uit. Je merkt meteen een wereld van verschil.
Veel vrouwen denken dat je maar één juiste maat bh hebt. Maar je kunt dit het best vergelijken met een paar schoenen. Wat als je een tussenmaat hebt? Sommige schoenen vallen groter uit, terwijl precies dezelfde maat bij een ander merk kan leiden tot knellende schoenen. Bij bh’s is dat precies hetzelfde. Om deze reden kun je het best ook eens zustermaten proberen. Als je een bh met een kleinere omtrek wil passen, kun je beter kiezen voor een grotere cupmaat. Bij de cupmaat tel je één maat op, bij de omtrekmaat trek je 5 af.
Als je kiest voor een grotere omtrekmaat, dan kun je beter kiezen voor een kleinere cupmaat. Op die manier heb je twee nieuwe maten naast de standaardmaat die je zelf hebt gemeten. Zo kun je je zustermaten bepalen. Daardoor heb je nu drie verschillende opties bij het kiezen van de juiste maat. Let er bij het passen wel op dat je goed kijkt naar het etiket. Bij het online winkelen dien je goed te kijken naar de maattabel die je op de productpagina vindt. De maten verschillen wereldwijd. Een Europese maat werkt namelijk heel anders als een maat bh uit Frankrijk. Het vinden van een goede bh is een echte kunst, want geen boezem is hetzelfde.