Menu
Zo houd je zwart écht zwart

Zwarte kleding, iedereen heeft het wel in de kast liggen. En ook al lijkt het misschien een van de makkelijkste kleuren om te onderhouden, heeft ook de kleur zwart een beetje extra liefde en aandacht nodig tijdens het wassen. Hoe houd je zwarte kleding zwart?

Black is the new black

We zijn er vast allemaal wel schuldig aan. Je kast puilt uit van allerlei andere soort items, maar dan wel in één kleur, namelijk zwart.. Wat mensen dan ook wel allemaal niet roepen, volgens ons is zwart een kleur! Je koopt het liefst zwarte kleding omdat dit gewoon zo heerlijk makkelijk te combineren is met de rest van je garderobe. Herkenbaar?!

Hoe houd je zwarte kleding zwart?

Ook deze donkere kleur kan na een tijd gaan vervagen. En hoe vervelend is het als je mooie zwarte jeans ineens niet meer zo zwart oogt. Je zwarte kleding wassen op een foutieve manier kan er voor zorgen dat die mooie donkere kleur steeds lichter en valer wordt, waardoor het naast een nieuw zwart item ineens stukken lichter lijkt. Dit willen we natuurlijk voorkomen..

Zwarte kleding wassen volgens deze methodes

  • Was je donkere kleding altijd samen en nooit gemengd met een lichte was.
  • Gebruik een speciaal wasmiddel voor de donkere was.
  • Probeer donkere kleding zo min mogelijk te wassen. Dit voorkomt dat de donkere kleur snel wegspoelt.
  • Was je donkere kleding met maximaal 30 graden C.
  • Voeg witte- of natuurazijn toe aan je was in het bakje voor de wasverzachter. Dit fixeert niet alleen de kleur maar maakt je was ook nog eens lekker zacht.
  • In plaats van azijn (of samen met azijn) kan je ook zout toevoegen aan je was. Door hiermee je zwarte kleding te wassen blijft de kleur erg lang mooi.
  • Vermijd de droger!Naast alle zwarte kledingitems heb je uiteraard ook veel wit in je kast liggen... Om deze witte kleding weer wit te krijgen hebben we een paar andere handige tips!

Terug naar Tips & Tricks