Home / Blog / Advertorial / Zo houd je jouw jeans in goede conditie

Zo houd je jouw jeans in goede conditie

Door Yara - op 07-06-2019 - Update 11-06-2019
Zo houd je jouw jeans in goede conditie

Het verzorgen van een jeans is niet zo gemakkelijk als we denken. Wanneer we onze kleding paar keer hebben gedragen, gooien we die gelijk de wasmachine in. Maar wist je dat je dit met jeans juist niet moet doen?! Eigenlijk moet je een jeans zo lang mogelijk dragen. Het maakt niet uit of het zes maanden of zelfs een jaar is. Wanneer je merkt dat je jeans vies ruikt of niet meer lekker zit, dan moet je deze pas wassen.

Jeans in de diepvries?

Dan is de volgende vraag hoe je je jeans moet wassen. Er zijn zoveel theorieën over hoe jij je jeans kan wassen. Eén van de bekendste theorieën is om je jeans in de vriezer te leggen. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën worden bevroren. Dit elimineert de bacteriën echter niet. Want als jij je jeans weer draagt, worden de bacteriën weer levend, vanwege de warmte.

Zo was je je jeans

Nu vragen jullie je af hoe het echt moet. In dit blogartikel leggen wij precies uit hoe het wel moet. Het moet ieder geval niet in de wasmachine, maar moet met de hand gewassen worden. Het verpest niet alleen je jeans wanneer je ze in de wasmachine stopt, maar ook je andere kleren, want jeans geeft zijn kleur af. Dit is de meest gebruikelijke manier om je jeans schoon te maken:

  1. Doe wat water in de badkuip, net genoeg om de jeans liggend te bedekken. Wanneer je geen badkuip hebt, vouw je jeans zodat het net in een (grote) bak kan.
  2. Doe een klein beetje wasmiddel, naar eigen keuze, erin.
  3. Doe je jeans binnenstebuiten in de badkuip. Dit voorkomt kleurvermindering. Zet eventueel wat gewicht op je jeans, zodat het helemaal in het water ligt.
  4. Week het in voor 30 minuten.
  5. Wrijf en draai je jeans heel zachtjes in rondjes na die 30 minuten. Doe je jeans buiten om, en wrijf en draai je jeans opnieuw.
  6. Laat de badkuip leeglopen, dit geldt ook wanneer jij je jeans in een bak hebt gedaan. Vouw je jeans een paar keer op en druk het water uit je jeans.
  7. Maak je bad of bak schoon.
  8. Vul het bad met vier centimeter koud water en laat je jeans 15 minuten weken.
  9. Na die 15 minuten laat je het water uitlekken, en droog je je jeans, dus stop ze niet in de droger. Gebruik een hanger om ze te laten drogen.

Bestel je jeans bij Score

Dit waren de stappen om je jeans schoon te maken. Hopelijk kun je zo aan de slag, zodat jij je jeans niet (opnieuw) zult verpesten. Want het zou zonde zijn om je perfecte ripped spijkerbroek te moeten weggooien. Op zoek naar een nieuwe jeans? Kijk op de website van Score.nl voor kwalitatieve jeans van merken als Levi’s, Diesel, Tommy Jeans & CHASIN’.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Yara Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.

Kledingvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Kleding & prijzen vergelijken Nu vergelijken
Silver filigree earring four hanging coins Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar Bekijk hieronder een aantal alternatieven