Menu
Zo fix je een klemmende of losse rits!

We have all been there.. De rits van je laarsjes of je jas klemt weer eens fijn. Nu heb je vast al talloze manieren geprobeerd om dit te fixen, maar je klemmende rits gaat geen kant op. Ontzettend irritant! Wij hebben daarom dé oplossing voor jou gevonden!

Een rits is vaak een essentieel onderdeel van het kledingstuk. Met een gulp die niet helemaal dicht gaat wil je natuurlijk niet buiten rondlopen. Net zo erg is een rits die niet meer open kan, heel handig als je naar het toilet moet of in een pashokje staat! Stiekem is de oplossing eigenlijk heel simpel, dus bij deze is een klemmende rits gelukkig verleden tijd!

Bye bye, klemmende rits!

De meeste vrouwen zullen vast wel een soort lippenbalsem in de tas hebben (mocht dit niet zo zijn, dan raden wij je aan om er toch een aan te schaffen). Als je een heel klein beetje van je balsem op het plekje waar de rits klemt smeert, komt de rits super makkelijk los! Yay! Nooit meer hoef je last te hebben een klemmende rits ;)

Zit de rits onderaan vast en krijg je 'm niet omhoog? Kras dan met een grijs potlood over de tanden van de rits heen, precies daar waar hij niet overheen wilt. Een paar keer van boven naar beneden krassen met je potlood en je zult zien dat je klemmende rits hierna makkelijk dichtgaat!

Losse rits? Not anymore!

Dat een klemmende rits ontzettend irritant is, weten we allemaal. Maar wat net zo irriterend is, is een rits die niet dicht wil blijven. Met een open gulp rondlopen is natuurlijk niet zo leuk! Nagellak is bij dit probleem de oplossing. Dan hebben we het ook over een transparante lak, felle kleurtjes kun je beter vermijden. Door één of meerder laagjes (afhankelijk van hoe los 't zit) over je losse rits te lakken zal je rits fijn dicht blijven! Nooit meer hoef jij aan te horen dat je je gulp bent vergeten dicht te doen...

Mocht je nog ergens een sleutelhanger hebben liggen die je niet gebruikt, dan kan de ring hiervan jou ook helpen met een losse rits. Haal het ringetje van de sleutelhanger en haal 'm door het gaatje van de rits van je jeans. Als je je rits vervolgens helemaal omhoog hebt, hang je het ringetje gemakkelijk om de knoop van je broek. Ook een garantie dat je losse rits toch op z'n plek blijft!

Ondanks dat een rits dus soms voor frustraties kan zorgen, blijft het een essentieel onderdeel van veel kledingstukken. Met onze tips kun jij deze probleempjes gelukkig quick & easy oplossen. Dit betekent ook dat je gewoon door kan met het shoppen van kledingstukken met ritsen! Woohoo!

Terug naar Tips & Tricks