Menu
Zo creëer je een Bohemian look

Het is net geen Ibiza look en een laissez-faire stijl komt in de buurt. De ware Bohemian look is een stijlvolle outfit die vooral de uniciteit van de drager laat zien. Niet voor niets waren veel kunstenaars in de twintigste eeuw aanhangers van de Bohemian look en levensstijl. Overigens zonder dat ze zich daar direct zo bewust van waren.

Het ging in die periode vooral om mensen die er een onconventionele levensstijl op nahielden. Het waren artistieke mensen die zich niet veel aantrokken van de ‘burgerlijke levenshouding’. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat als jij kleding draagt waar je je goed in voelt, je al op een Bohemian gaat lijken.

Losjes: wijde zwierige jurken

Dat is zeker waar, de Bohemian style is ook tegenwoordig een kledingstijl die wars is van van zou moeten, wat trend is of wat je zou moeten dragen om erbij te horen. Voor Bohemians geen strakke broeken en keurige truitjes. Geen skinny jeans, maar juist een lekker wijde broek met dito trui. Vooral zwierige jurken horen bij deze stijl, liefst met laarzen eronder of, als het weer het toelaat, fijne slippers. Een leren hoed en bijvoorbeeld een leren Ted Baker tas, maken zo’n look helemaal af.

Wijde rokken en sjaals doen het ook goed omdat ook dat een frivole aanblik geeft. Draag daar een gehaakt hesje bij dat mooi afsteekt bij de witte blouse met wijde pofmouwen die je eronder draagt en je lijkt niet alleen Bohemian, maar je bent het ook. Draag er een kleine leren rugzak bij, liefst eentje met een vintage uitstraling.

Stijlvol: flared jeans en witte blouse

Jeans passen overigens prima bij deze stijl. Vooral de flared jeans. Draag er een stoere leren riem omheen en een witte blouse bij met mouwen die wijd uitlopen. Het gaat allemaal om die nonchalance van veel stof dat met je meebeweegt. Het geeft letterlijk weer dat je wars bent van strak en afgepast. Jij wilt het leven ervaren als een stroom van creativiteit. Geen vastomlijnde kaders, geen uitgestippelde route. Jij gaat voor verwondering en je ontdekt vanzelf wel waar je uitkomt.

Vrijbuiters en excentrieke persoonlijkheden houden ervan. Dat wil echter niet zeggen dat je per se in de natuur moet leven. Je houdt ervan, maar veel Bohemians hangen de stad aan. Ze houden van beweging en reuring en zoeken van tijd tot tijd hun rust op buiten de stad. Een yurt of tipi op het platteland misstaat ze dan niet.

Authentiek: met accessoires zoals een vintage tas

En natuurlijk past hier ook het beeld bij van het reizende gezin met een camperbusje. Ook de kinderen dragen lekkere losse kleding, een eigen rugzak kind met daarin hun vondsten uit het bos of van het strand. Ze groeien op als authentieke wezentjes en ontwikkelen zich al vroeg tot vrije geesten.

Voel je je aangesproken door deze stijl en levenswijze? Dan kun je beginnen met de aanschaf van fijne zwierige kleding in mooie stoffen. Kies voor accessoires die de stijl helemaal compleet maken zoals die eerdergenoemde hoed, sieraden, een toffe bril en een vintage tas. Dát is de look. Dat is Bohemian style.

Terug naar Style tips