Menu
Zakelijk kleden als een echte dame

Met diverse dameskleding is het mogelijk om jezelf zakelijk te kleden. Het is belangrijk dat hierbij rekening wordt gehouden met de pasvorm. Vaak wordt er dan gekozen voor een strakke en degelijke pasvorm zodat het zelfvertrouwen uitstraalt. Daarnaast mag je kleding niet te klein of te groot zijn want daar word je al snel op afgerekend. Eventueel kun je er wel voor kiezen om accessoires aan de outfit toe te voegen. Dit kun je op een zakelijke maar toch ook wel persoonlijke manier doen. Het is niet de bedoeling om rondingen te accentueren op het werk. Het is juist belangrijk dat je normaal, maar toch wel netjes gekleed op het werk verschijnt. Dit zorgt ervoor dat je een professionaliteit uitstraalt en gedeeltelijk toch je eigen stijl.

Kleurbepalingen binnen de dameskleding

Voor de dames onders ons is kleur wel het belangrijkste in de outfit. In de vrije tijd wordt er veel gekozen voor kleuren uit de regenboog. Op het werk is dit meestal blauw of zwart om niet teveel af te wijken van andere mensen. Daarnaast heb je dan ook nog de modetrends die hierop een grote invloed hebben. Meestal wordt er op het strand gekozen voor een druk en speels motief. Echter in het dagelijkse leven houd je het meestal toch een beetje netjes met niet te veel tierlantijntjes eraan. Zo kun je namelijk toch je eigen stijl dragen en professionaliteit uitstralen. Pasteltinten zorgen altijd voor wat extra rust op de outfit. Het is dus slim om hier altijd een paar items van in de kast te hebben. Natuurlijk kun je bij een creatief beroep of in je vrije tijd wel kiezen voor juist opvallende kleuren en motieven. Dit laat dan beter zien van welke stijl jij bent.

Schoenen en accessoires

De perfecte schoenen maken een outfit natuurlijk af. Zakelijk wordt er vaak gekozen voor een schoen of laars met een kleine hak. Meestal is de kleur zwart of bruin dan het meest neutrale. Natuurlijk kun je in de normale beroepen alle kleuren dragen als het maar bij de outfit past. Accesoires zijn ook belangrijk in iedere outfit. Vaak geeft het dragen van ringen en andere sieraden een persoonlijkheid aan iemand. Maar dit kun je net zo goed doen met een riem of ceintuur. Zo kun je ervoor kiezen om de rondingen wat meer te accentueren. In de zakelijke wereld wordt dit weinig gedaan. Echter als je in een persoonlijk bedrijf werkt met creatieve vrijheid dan kun je dit wel weer doen.

De perfecte tas

Natuurlijk maakt de perfecte tas een outfit pas echt af. Alleen moet je niet alleen op de kleur letten, maar ook op de functionaliteit van een tas. Dit zorgt er namelijk voor dat je wat meer mee kunt nemen en alles bij de hand hebt. Daarnaast is het ook een manier om rondingen te verbergen tijdens het lopen. Ook wordt het als modeaccessoire gebruikt waarmee je laat zien dat je veel of weinig geld hebt.

Terug naar Style tips