Menu
Witte kleding weer wit krijgen

Wanneer je net een nieuw wit kledingstuk hebt gekocht is deze vaak nog mooi en stralend van kleur. Maar hoe langer je het in bezit hebt hoe meer die stralende teint verdwijnt en het kledingstuk er al snel grauw uit kan zien. Witte was verkleurd wanneer je het niet op de juiste manier schoon maakt. Wil jij weten hoe je je witte kledingstukken weer mooi stralend wit kan krijgen? Lees dan vooral deze blog!

Bruikbare tips om je witte kleding weer wit te krijgen

Tip 1: Schoonmaak azijn tegen gele vlekken

Die vervelende gele vlekken, waarschijnlijk van zweet, gaan er tijdens een gewone wasbeurt niet zo snel uit. Wat wel heel goed helpt is schoonmaakazijn. Laat het kledingstuk in een bak met schoonmaak azijn weken. Hierna spoel je het uit en kan het in de wasmachine. Zeg maar doei tegen die vieze vlekken!

Tip 2: Soda tijdens de wasbeurt

Heb jij een aantal kledingstukken die verkleurd zijn en wel een oppepper kunnen gebruiken? Was het dan met soda. Deze kun je gemakkelijk in het bakje van je wasmachine doen. Voor nog een beter resultaat laat je de kleding eerst eventjes weken in een teil met soda water.

Tip 3: Geen wasmiddel maar poeder

Wanneer je witte was verkleurd is, kan je deze het best met waspoeder wassen. Dit werkt vele malen beter om jouw witte t shirts, blouse of ander kledingstuk wit te houden. Niet alleen een tip om je kleding wit te maken, maar ook om die grauwige kleur te voorkomen.

Tip 4: Gebruik ossengalzeep

Ook dit is een oud trucje om je verkleurde of vergeelde witte was weer wit te krijgen. Wrijf je half natte kleding goed in met de zeep en laat dit intrekken. Hierna kan het gewoon de wasmachine in en houd je er een mooi wit resultaat aan over.

Tip 5: Fijngemalen aspirine

Aspirine werkt perfect tegen vlekken. Stamp de tabletten fijn totdat je een poedertje hebt. Dit poedertje kan je of in een emmer met 2 liter water doen of direct op de vlekken smeren als een mengsel met water. Laat het een tijd intrekken en doe het kledingstuk vervolgens gewoon bij de was. Ideaal voor je witte sneakers!

Nu je al deze tips hebt gelezen is het tijd om je witte was weer wit te krijgen. Welke tip ga jij gebruiken?

Geisha Top Geisha Top v.a. € 38,49.- Bekijk product
HV Society Top hvssydra HV Society Top hvssydra v.a. € 48,95.- Bekijk product
HV Society Gebreide top hvsnathalie HV Society Gebreide top hvsnathalie v.a. € 62,95.- Bekijk product
Red Button Top srb4066 turtleneck - Red Button Top srb4066 turtleneck - v.a. € 31,50.- Bekijk product

 

Terug naar Tips & Tricks