Menu
Winterkleding tips voor mannen. Blijf warm en stijlvol!

De winter is de tijd van het jaar waarin de temperatuur daalt en koude dagen om de hoek staan. Het is ook de tijd van het jaar waarin mannen voor een mogelijke uitdaging staan: hoe blijf je warm en stijlvol tegelijk? In deze blog geven we je wat handige tips en adviezen om er op je best uit te zien tijdens het winterseizoen met de juiste winterkleding. Want zoals we allemaal weten: de juiste kleding maakt de man!

Tip 1: Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Naast dat meerdere kledingstukken over elkaar je warm houden, zorgt het ook nog eens voor een stijlvolle look. Winterkleding voor mannen bestaat namelijk niet alleen maar uit dikke truien. Er zijn meerdere kledingstukken waarmee je verschillende outfits kunt maken. 

Door gebruikt te maken van laagjes kun je bijvoorbeeld ook een outfit samenstellen met een longsleeve en daaroverheen een leuk overshirt. Hiermee creëer je meteen een andere soort outfit waarmee je kunt blijven mixen en matchen! Deze items kun je toevoegen aan je kast met winterkleding. 

Tip 2: Koop een goede jas

Een goede jas is een musthave voor winterkleding voor mannen. Materialen om je warm te houden zijn bijvoorbeeld wol of leer, terwijl een klassieke stijl zoals een trenchcoat nooit uit de mode zal raken. Je hebt verschillende soorten jassen waardoor je outfit meteen een andere uitstraling krijgt. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en printen. Dit kan een basic winteroutfit omtoveren tot een stijlvolle look. Zorg wel dat de kleuren bij je persoonlijke stijl blijven. Het allerbelangrijkste is uiteraard dat jij je goed voelt in je winterkleding.

Heren Winterjassen Lang - 7103 -Zwart Heren Winterjassen Lang - 7103 -Zwart v.a. € 204,99.- Bekijk product via bol.com
Winterjassen Heren Kort - 868 - Zwart Winterjassen Heren Kort - 868 - Zwart v.a. € 99,99.- Bekijk product via bol.com
Nette Heren Winterjassen - 9803 - Groen Nette Heren Winterjassen - 9803 - Groen v.a. € 154,99.- Bekijk product via bol.com
Winterjassen Heren Parka - 891 - Groen Winterjassen Heren Parka - 891 - Groen v.a. € 174,99.- Bekijk product via bol.com

Tip 3: Combineer winterkleding met accessoires

Ringen, horloges of armbanden kunnen voor mannen een outfit met winterkleding een andere look geven. Wanneer je een vrij eenvoudige outfit hebt, kunnen sieraden je helpen bij het creëren van een stijlvolle kledingcombinatie. 

Maar niet alleen sieraden behoren tot accessoires voor mannen voor de aankomende winters. Ook een goede muts of sjaal zijn essentieel voor de koude dagen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende stoffen, kleuren en maten. Goede accessoires kunnen je winterkleding helemaal afmaken waardoor je met één aankoop meerdere outfits kunt samenstellen, ideaal!

Tip 4: Zoek de juiste boots

Laarzen of boots zijn een veelzijdige en stijlvolle keuze voor het winterseizoen. Zoek laarzen die waterdicht en geïsoleerd zijn om je voeten warm en droog te houden. Voorbeelden van mooie, stevige boots zijn Chelsea-laarzen of chukka-laarzen. Ook wanneer het wat minder slecht weer is, maken boots je winterkleding af. 

LOWA Laarzen LOWA Laarzen v.a. € 117,99.- Bekijk product via bol.com
Clarks Laarzen Clarks Laarzen v.a. € 69,99.- Bekijk product via bol.com
Timberland Laarzen Timberland Laarzen v.a. € 89,99.- Bekijk product via bol.com
Lurchi Laarzen Lurchi Laarzen v.a. € 69,99.- Bekijk product via bol.com

Tip 5: Kies voor denim winterkleding

Denim behoort in de garderobe van elke man en het is ook een goede keuze voor het winterseizoen. Ben je gehecht aan je spijkerbroeken, kies dan deze winter voor een spijkerbroek met een dikker materiaal. Hierdoor kun je écht het hele jaar rondlopen in spijkerbroeken. Combineer ze met een warme trui of kleed ze aan met een lange blazer of jas. 

Met deze tips en tricks blijf je warm en stijlvol tijdens het winterseizoen. Vergeet niet om laagjes aan te trekken, te investeren in een goede jas en laarzen, de juiste accessoires te kopen en denim niet te vergeten. Met deze winterkleding kun je in stijl de koude dagen doorkomen!

Terug naar Tips & Tricks