Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

​Winkelen met je kind leuk maken

Samen winkelen met jonge kinderen voor kinderkleding kan soms lastig zijn. Niet elk kind vind het namelijk leuk om daadwerkelijk de stad in te gaan, kledingstukken te passen en winkels te bezoeken. Voor kinderen die hier moeite mee hebben is het een idee om het wat leuker te maken zodat ze een positief gevoel erbij krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van verantwoordelijkheid, de tijd in te korten, online te shoppen en je kind te trakteren. Lees hier meer over hoe je dit kunt doen.

Samen kiezen

Vinden je kinderen het vervelend om alles maar aan te passen wat jij ze geeft? Misschien is het dan een idee om ze wat meer verantwoordelijkheid te geven en ze zelf wat uit te laten kiezen. Als je kinderen het gevoel van verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen kan het een stukje leuker worden omdat ze alles zelf mogen bepalen. Dan is het meer een kwestie van een missie om iets te vinden wat zij leuk vinden. Samen iets uitkiezen kan het dus wat leuker maken dan zomaar items aanpassen die ze wordt gegeven.

Houd het kort

Uiteraard is het voor kinderen erg belangrijk om niet te lang bezig te zijn met één activiteit, dit kan al snel langdradig worden voor hen. Houd de winkel tijd daarom kort, kies bijvoorbeeld voor enkele winkels die je bezoekt en bedenk van tevoren wat jullie nodig hebben. Stuur je kinderen meteen naar de paskamer met een aantal kledingstukken zodat je er snel doorheen komt. Ben je van plan veel aankopen te doen? Dan kun je de tijd misschien beter opsplitsen in twee dagen. Koop op de ene dag bijvoorbeeld zwemkleding en op de andere dag sportschoenen, zodat het niet te veel energie kost.

Online

Een andere manier om het winkelen een stukje draaglijker voor je kinderen te maken is door online te shoppen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden via webshops te vinden, zo lang je de kledingmaten van je kinderen weet kun je hier prima terecht. Het voordeel hiervan is dat ze alles gewoon thuis kunnen passen. Past de kleding niet? Dan kun je het meestal gewoon kosteloos terugsturen. Laat je kinderen online wat kleding zien om te kijken wat ze mooi vinden of vraag naar de kleuren die zij graag willen. Online zie je ook direct wat je kwijt bent aan de kleding en zul je ook niet over je budget gaan.

Traktatie

Goed gedrag beloont met een traktatie. Zijn je kinderen met jou wezen winkelen en zijn jullie geslaagd? Zelfs als ze er geen zin in hadden en toch alles hebben gepast is het goed om ze te belonen. Koop bijvoorbeeld een lekker ijsje, frietje of wat snoepjes. Op deze manier krijgen zij ook weer een positief gevoel bij deze ervaring en wordt het de volgende keer weer leuker. De kinderen houden in gedachten dat zij een beloning krijgen na het winkelen.

Conclusie

Winkelen is niet leuk voor elk kind, daarom is het goed om het relatief kort te houden of gewoon online te winkelen. Een traktatie doet ook veel goeds.

Terug naar Shopping