Menu
Wil jij je eigen boek uitgeven? Hier zijn drie handige tips!

Heb je wel eens nagedacht om een boek te schrijven en te publiceren? Hoewel een boek schrijven op zich al een hele prestatie is, is het een net zo grote uitdaging om jouw boek te publiceren en onder de aandacht te krijgen bij lezers. Tegenwoordig zijn er meer publicatiemogelijkheden dan ooit tevoren en is er voor auteurs veel om over na te denken om een succes te maken van de publicatie van hun boek. In dit artikel gaan we daarom in op concrete tips die je nodig hebt om zelf jouw boek uit te geven.

Zorg voor een grondige lezerscheck

Voordat jouw boek in publicatie gaat, is het natuurlijk van cruciaal belang dat alles klopt. Zorg ervoor dat je rustig de tijd neemt voor het nakijken van jouw boek en minimaal een week wacht na het geschreven te hebben. Dit geeft je de frisse blik die je nodig hebt om je schrijven te beschouwen zoals een redacteur dat zou doen. Belangrijk bij de lezerscheck is dat je niet alleen let op spelling en leesbaarheid, maar ook op de structuur van het verhaal en de karakterontwikkeling van jouw personages.

Verhoog de vindbaarheid van jouw boek

Bij de publicatie van jouw boek wil je natuurlijk dat de lezer gevonden wordt. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij de promotie van jouw nieuwe boek:

Bundel krachten

Ga aan de slag met vrienden en collega’s die je kunnen helpen bij het promoten van jouw boek op hun eigen platformen.

Kies de juiste trefwoorden en categorieën

Om de online verkoop van jouw boek te bevorderen, is het van belang dat je je boek de juiste trefwoorden en categorieën geeft om beter gevonden te worden. Probeer je hierbij in de schoenen van jouw potentiële lezer te verplaatsen en vraag jezelf af waar ze zouden zoeken om jouw boek te vinden.

Zorg voor recensies van jouw boek

Als jouw boek weinig tot geen beoordelingen heeft wanneer deze wordt gelanceerd, zullen mensen ervan uitgaan dat het niet de moeite waard is om het te lezen. Vermijd dit door vroeg en vaak contact op te nemen met recensenten en bloggers in jouw niche.

Op naar de drukker!

Heb jij ideeën voor een boek drukken? Dan is het belangrijk dat je onder andere rekening houdt met het formaat, de uitstraling die je wilt meegeven, de papiersoort voor de binnenkant en de omslag, en de extra afwerking voor je cover. Deze keuzes zijn geheel afhankelijk aan jouw voorkeuren en je budget, maar zorg ervoor dat de beslissingen die je maakt goed bij jouw verhaal past!

Terug naar Tips & Tricks