Menu
Wijde broek combineren: 5 verschillende looks!

Eerste waren het de strakke skinny jeans. Iedere meid, vrouw en zelfs man heeft deze broek wil in zijn kast gehad. Normale of wijde pijpen waren in die tijd echt een no-go. Maar we zien steeds meer van de jaren 70' trends terug komen op de catwalk en zo ook in onze eigen garderobe. De broek met wijde pijpen is weer helemaal trendy! Wil jij weten hoe je deze broek het best kunt combineren? Lees dan snel verder!

De styletips: wijde broek combineren

De wijde broek is echt weer helemaal terug van weggeweest en we zien genoeg varianten in de winkels hangen. Voor sommige onder ons is het dragen van deze broek nog wel een uitdaging. Het is natuurlijk totaal iets anders dan wat je gewend bent. Na het lezen van onze styletips weet jij precies hoe je deze wijde broek kunt combineren!

Look 1: Zandloper figuur

Een prachtig zandloper figuurtje kan je gemakkelijk creëren door het dragen van een high waist wijde broek. Kies een strak shirt of trui voor er op en stop deze in de broek. Je middel wordt geaccentueerd en de wijde broek zal een zandloper figuur faken.

Look 2: Met een printje

De wijde broeken met printjes kunnen haast niet missen. We komen ze regelmatig in allerlei varianten tegen en ook op festivals worden de meest gekke printjes gedragen. Kies zelf welk printje jij mooi vind en stem hier de rest van de kleding op af. Zo zou je kunnen kiezen voor de meest prachtige kleuren inclusief een gekleurde top of combineer je je zwart wijde broek met stippels met een stoer zwart leren jasje.

Blauwe Wijde Broek Blauwe Wijde Broek v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
Groene Wijde Broek Groene Wijde Broek v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
MODABOUT-Dames Mat Leren Wijde Broek MODABOUT-Dames Mat Leren Wijde Broek v.a. € 29,99.- Bekijk product via bol.com
Damart - Wijde broek - Dames - Wit - XL Damart - Wijde broek - Dames - Wit - XL v.a. € 45,99.- Bekijk product via bol.com

Look 3: Elongated legs

Wil je je outfit naar een hoger niveau tillen? Dan kan je je wijde broek combineren met een paar hakken. De hakken maar ook de broek verlengen je benen optisch waardoor je benen er (nog) langer uit zien. Wat voor soort hakken je kiest laten we volledig aan jou over! Prachtige pumps of misschien wel een stoer enkellaarsje, gewoon waar jij zin in hebt!

Look 4: Oversized

Overal in de winkel zien we wel oversized items, een heerlijke grote trui, de mooiste oversized jassen of een baggy boyfriends jeans. En deze trend kunnen we gemakkelijke met de wijde broek combineren. Een mooie statement oversized jas, wijde broek eronder en om het af te maken nog een te gekke zonnebril en handtas.

Only Dames Jeans ONLBLUSH MID FLARED flared Blauw Only Dames Jeans ONLBLUSH MID FLARED flared Blauw v.a. € 34,99.- Bekijk product via bol.com
jeans flared jeans flared v.a. € 54,95.- Bekijk product via bol.com
R. Display | Flared jeans | Dames R. Display | Flared jeans | Dames v.a. € 39,95.- Bekijk product via bol.com
WE Fashion Dames flared jeans WE Fashion Dames flared jeans v.a. € 56,00.- Bekijk product via bol.com

Look 5: Classy & chique

Een wijde broek kan je super chique en classy aankleden afhankelijk van wat je er op doet. Kies voor een wijde broek die zelf is gemaakt van een al iets luxer stofje en doe hier een mooie blouse op. Ook een mooi jasje zoals een blazer zal hier echt prachtig op staan. Houd de look luxe en voeg niet té veel sieraden toe!

 

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?