Menu
Welke Zonnebril Past Bij Jouw Gezichtsvorm?

Op zoek naar de perfecte bril voor jouw gezichtsvorm? Of je nu een rond, ovaal of vierkante gezicht hebt, er zijn er een paar die speciaal voor jou zijn gemaakt! Dit is een gids om je te helpen het perfecte montuur te vinden op basis van jouw gezichtsvorm.

Hoe je je gezichtsvorm kunt bepalen

Er zijn verschillende gezichtsvormen. Vergelijk de verschillende afmetingen van je gezicht, kijk in de spiegel en of laat een vriend je helpen bepalen welke vorm jouw gezicht heeft. Kijk hieronder om veelvoorkomende gezichtsvormen te zien en bepaal welke van deze categorieën bij jou past.

De beste bril voor ronde gezichten

De ronde gezichtsvorm heeft opvallende rondingen en minder gedefinieerde hoeken. De beste bril voor ronde gezichten vermijdt gebogen gelaatstrekken, waarbij de nadruk ligt op scherpe hoeklijnen die je gezicht langer maken en het er dunner en scherper uit laten zien. Deze gezichtsgroep kan ook profiteren van hoog op de tempel, kleurrijke frames. Ronde gezichtsvormen werken het beste met rechthoekige, vierkante, gewikkelde en schildvormige brillen.

De beste bril voor langwerpige en rechthoekige gezichten

Langwerpige gezichten, ook wel rechthoekig genoemd, zijn lang en smal met weinig hoeken. Een langwerpig gezicht werkt vooral goed bij een oversized zonnebril. Ook grotere wayfarer of rechthoekige lenzen en zonnebrillen met een dik montuur voegen breedte toe aan een lang gezicht. Een andere optie is een zonnebril met hoge of diepe lenzen en vintage-stijl monturen, omdat de scherpe hoeken en gedurfde lijnen langwerpige gezichten een scherp randje geven en anders zachte eigenschappen verscherpen. Deze groep zal de aandacht trekken in wrap-, shield-, square-, wayfarer- en rechthoekstijlen. Langwerpige gezichten moeten kleine frames vermijden.

De beste bril voor een hartvormig gezicht

Het hartvormige gezicht, ook wel een driehoek genoemd, is breed bij de slapen en smal bij de kin. Cat-eye-stijlen en ronde brillen zijn ideaal om de drager een meer gebalanceerde look te geven. Deze gezichtsvorm is perfect voor schilden, vlinders, randloze monturen of monturen in pilootstijl.

De beste bril voor vierkante gezichten

Vierkante gezichten hebben over het algemeen ongeveer dezelfde lengte en breedte over het gezicht - ze worden gekenmerkt door een breed voorhoofd en een sterke kaaklijn. De beste bril voor vierkante gezichten is rond of ovaal - dit helpt de scherpte van het gezicht af te ronden voor een meer gebalanceerde look. Voorbeelden van stijlen die goed zouden werken voor vierkante gezichten zijn vliegeniers, vlinders, ronde of elke framestijl die ovale of ronde rondingen prefereert.

De beste bril voor een ruitvormig gezicht

Het ruitvormige gezicht heeft een smalle kin en een voorhoofd met jukbeenderen als het breedste deel van het gezicht. Het ‘edgy’ ovale montuur is handig voor brede of hoge jukbeenderen. Het diamanten gezicht moet soepel gebogen zijn en een montuur dragen dat niet breder is dan de jukbeenderen van de drager.

De beste bril voor ovale gezichten

Ovale gezichten hebben zacht afgeronde, redelijk gelijkmatige kenmerken en vrijwel elk frame zal er goed op werken. Van ontwerper tot sport, van mode tot functie, alles werkt. Krijg gewoon geen enorme frames die die mooie symmetrische functies blokkeren; kies een zonnebril die het gezicht van de wenkbrauwen tot aan de jukbeenderen bedekt.

Terug naar Tips & Tricks