Menu
Welke sieraden blijven het langst mooi?

Hoe vervelend, je koopt een sieraad en na drie keer douchen en één keer zwemmen is je sieraad meteen verkleurd. Als je een sieraad koopt, wil je natuurlijk dat het wel wat langer mooi blijft. Het is daarom belangrijk om te weten welke sieraden het best bestand zijn tegen slijtage, beschadiging of verkleuring. Kortom: welke sieraden blijven het langst mooi? In dit artikel lees je welk sieraad het beste bij jou past, zodat jij niet meer bang hoeft te zijn dat de kwaliteit van je sieraad achteruit gaat. 

Zilver Sterling 925: duurzaamheid en langdurige glans

Bij uitstek het meest gebruikte materiaal binnen de sieradenbranche: .925 sterling zilver. Niet gek ook, want er zijn een hoop voordelen die aan zilveren sieraden toebehoren. Allereerst is het een heel duurzaam materiaal: de mix van .925 sterling zilver met een mengeling van koper materialen maakt je sieraad extra sterk. Puur zilver is van origine vrij zacht, te zacht om sieraden van te maken. De aanvulling van koper zorgt ervoor dat het materiaal stevig genoeg is om sieraden van te maken. Je kunt het zo zien: je sieraad bestaat voor 92,5% uit zilver, en de rest wordt aangevuld met een versterkingsmiddel. Hierdoor is het beter bestand tegen dagelijks gebruik en minder gevoelig voor deuken, krassen en vervorming. Bovendien is zilver een zeer betaalbaar materiaal, waardoor jij jouw zilveren sieradencollectie kunt blijven uitbreiden.

De tijdloze schittering: waarom goud de beste keuze is voor sieraden

Wil je een echte investering doen, kies dan voor goud. Er zijn verschillende karaat gehaltes die worden gebruikt om de zuiverheid en waarde van goud aan te geven. De meest voorkomende op een sieraden webshop zijn 24K, 18K en 14K. 24K goud is het zuiverst, maar ook het duurst. Voor sieraden die lang meegaan, worden vaak 18K of 14K goud gebruikt, omdat deze een goede balans bieden tussen zuiverheid, stevigheid en prijs. 18K goud bestaat voor 75% uit zuiver goud, terwijl 14K goud voor 58,3% uit zuiver goud bestaat. Deze karaat gehaltes bieden een hoge kwaliteit en zijn geschikt voor dagelijks gebruik. 14K goud, met 58,3% zuiver goud, heeft een lichtere kleur en wordt vaker gebruikt voor trouwringen, schakelarmbanden, medaillons en horloges. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en gebruik.

Niet-te-verslijten RVS: Sieraden met Klasse

Stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd, is een robuust en corrosiebestendig materiaal dat steeds populairder wordt in de sieradenindustrie. Het is een legering van staal en chroom en het heeft een opvallende zilverachtige glans. Roestvrij stalen sieraden zijn bestand tegen krassen, vervaging en roest. Ze zijn ook hypoallergeen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid. Het onderhoud van stainless steel sieraden is eenvoudig, omdat ze gewoon kunnen worden gereinigd met een milde zeep en water. Ook een groot voordeel: je kunt deze sieraden gewoon blijven dragen tijdens het douchen en zwemmen. Hoewel elk van de eerder genoemde materialen zijn eigen voordelen heeft, kan worden gesteld dat stainless steel sieraden over het algemeen het langst mooi blijven. 

Belangrijk om te weten

Tot slot is het belangrijk om te weten dat verkleuring van een sieraad bij iedereen anders kan zijn. Dit kan komen doordat iedereen een andere PH-waarde heeft. Sommige mensen hebben nou eenmaal een wat hogere zuurgraad waar sieraden van onedele metalen minder goed tegen kunnen.

Terug naar Tips & Tricks