Menu
Welke mantel jas staat mij het best?

Je hebt vast wel een gehoord van de mantel jas. Vele vrouwen kunnen deze jas dan ook niet meer missen in hun garderobe. Nu het bijna lente is kan deze jas eindelijk weer gedragen worden. De mantels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en modellen. Zo is het wel handig om te weten welke kleur bij je huidskleur en haarkleur past en welk model bij je lengte past. Lees in dit artikel een paar handige tips!

Kleur van de mantel jas

Voordat je een gekleurde mantel jas wilt kopen is het slim om te kijken naar welke kleur bij je huidskleur en haarkleur past.

Kleurtype warm

Je hebt donkerbruin of donkerblond haar en je huid heeft een groen/gele ondertoon. Bij het warme kleurtype horen mantels met kleuren als, oranje, rood en geel. Ook kunnen koele kleuren kunnen goed staan zoals een warme groene en blauwe kleur. Liever toch wat meer basic kleuren? Dan is taupe, warm bruin en crème wit ook een leuke optie.

Kleurtype koel

Je haarkleur is heel donkerbruin, zwart of lichtblond en je huidskleur heeft een blauwige ondertoon. Dit kan variëren van een hele donkere huidskleur tot een hele lichte huidskleur. Bij het koele kleurtype horen mantels met de kleuren fel en donker blauw of paars. Maar ook warmere kleuren zijn hier een optie, zoals fel en licht roze en rood. Liever toch wat meer basic kleuren? Dan is een grijze of witte mantel jas ook een optie.

Kleurtype neutraal

Als je kleurtype neutraal is heeft je haar een combinatie van verschillende tinten, zoals bijvoorbeeld bruin met warme tinten en blond met grijzige tinten. Het is lastig om te zien of je een koele of warme huidskleur hebt. Mocht je dus een neutraal kleurtype hebben, heb je geluk, want dan kun je bijna elke kleur mantel jas wel dragen!

Model van de mantel jas

Als je een mantel jas gaat kopen, is het handig om eerst te kijken naar je lengte. Bij wat langere dames staat namelijk een ander soort model mantel jas dan bij wat kleinere dames.

Onder 1.70 meter

Als je onder de 1.70 meter zit is het, het mooist als je een mantel jas kiest die wat korter is. Denk hierbij aan een mantel jas die valt tot net aan de heup of aan een mantel jas die net over je billen valt. Doordat de jas wat korter is komt de focus op je benen te liggen en lijk je optisch langer. Ook zal je niet snel ‘verstikken’ in het stof, maar zit de jas juist perfect.

Boven 1.70 meter

Als je boven de 1.70 meter bent heb je geluk. Bijna elke lengte mantel jas past wel bij jou! Een lange mantel jas staat wel het mooist. Denk hierbij aan een lengte tot aan de knieën of tot aan het midden van je kuiten. Je kunt als je deze lengte hebt met allerlei modellen experimenteren! Maak hier dus zeker gebruik van!

Terug naar Tips & Tricks