Menu
Welke laarzen passen het best bij jouw benen?

Waar ze eerst vrijwel alleen in de winter en het najaar werden gedragen, is het nu een musthave voor ieder seizoen: de laars. Iedere vrouw voegt ze toe aan haar garderobe en trekt ze vaak uit de kast. Maar welke laars past nou perfect bij jouw type been? Dik, dun, kort of lang: wij hebben alle tips voor jou verzameld voor elk type been en laars. Met deze tips kom je erachter of je voor die stoere enkellaarsjes of tóch voor die chique overknees moet gaan.

Lange benen

Heb jij lange benen? Lucky you! Werkelijk iedere soort laars past perfect bij jouw benen. Ga voor laarzen die smaller zijn bij je enkels en geen wijde schacht hebben. Hiermee voorkom je dat je benen er misschien iets te iel uit komen te zien.

Korte benen

Lange benen.. willen we dat niet allemaal?! Hier een paar handige tips om jouw benen optisch wat langer te laten lijken:

  • Draag de laarzen bijvoorbeeld met een panty of broek van dezelfde kleur om je benen langer te laten lijken
  • Ga voor laarzen met een spitsere neus in plaats van vierkante of ronde neuzen welke de nadruk juist op de breedte leggen
  • Kies een laars met een hogere hak of plateauzool
  • Combineer de laarzen met een high waist jeans of hoge taille rok.

Probeer laarzen met horizontale riempjes of andere versiersels te vermijden. Verticale versiersels kunnen daarentegen wél omdat ze een idee van extra lengte geven.

Stevige kuiten

Je hebt misschien vaak moeite met het dicht krijgen van je rits en kiest daarom sneller voor een andere schoen dan de laars. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer laarzen met een wijdere schacht te vinden waardoor het dragen van een laars voor jou een stuk makkelijker wordt!

Do's:

  • Ga voor een hoger model die tot net onder de knie komt
  • Draag laarzen met elastiek, van rekbaar materiaal of laarzen waarvan je de wijdte kunt verstellen
  • Kies een laars met een hoge blokhak. Deze hak staat mooi in verhouding met je kuiten en maakt het contrast iets minder groot.

Dont's:

  • Probeer laarzen met riempjes of bandjes te vermijden, deze accentueren namelijk de omvang van je kuit
  • Ga niet voor een laars met een dunne hak. Dunne hakken leggen de nadruk op de dikte van je kuiten en dat wil jij nou net niet.

Dunne benen en smalle kuiten

Ook al is menig vrouw jaloers op deze benen, het blijft voor mensen met dunne benen en smalle kuiten lastig om de perfecte laars te vinden. Kies voor een model dat slank om de enkels valt en boven de kuit iets smaller toe loopt om je geliefde benen te accentueren. Riempjes, franjes en andere versiersels zijn in jouw geval een must en geven net dat beetje meer volume.

Dikke enkels

Als je dikke enkels hebt, dan zit er weinig verschil tussen je enkel en kuit. Om de nadruk minder op de enkels te leggen kun je kiezen voor laarzen die wat afzakken of laarzen met een recht model. Korte enkellaarsjes zijn een minder goede keuze omdat de nadruk hierbij wordt gelegd op het punt waar de laarsjes ophouden (je enkels dus).

Zoek uit welke laarzen het best bij jou passen en shoppen maar! :-)

Terug naar Style tips