Menu
Welke jurk past bij jouw figuur

De zomer komt er weer aan, wat ook betekent dat jij waarschijnlijk meer jurkjes zal gaan dragen. De keuze in verschillende soorten jurkjes is dan ook reuze. Wanneer de zon weer een beetje begint te schijnen hangen de winkels er direct helemaal vol mee. Maar welke jurk past nou perfect bij jouw figuur? Om je te helpen met deze keuze leggen we je uit welke figuren welke jurk nodig hebben. Een tip: op Expresswear.nl kun je de mooiste jurkjes voor dit seizoen vinden!

Een appel figuur

Om te beginnen vertellen we je welke jurk het best past bij een appelfiguur lichaam. Bij een appelfiguur zie je dat het gewicht wat meer rond de buik, taille en borsten zit, waarbij de benen en schouders erg slank zijn. Het is dus echt een pluspunt dat je mooie slanke armen en benen hebt, die ook zeker geshowd moeten worden. Een A-lijn jurk is voor jou perfect, zodat de jurk om je buik heen valt. Een plooi in de taille doet het vaak ook goed.

Het peer figuur

Onder Nederlandse vrouwen is het peerfiguur het meest voorkomende figuur. Dit betekent dat er ook veel jurkjes gericht zijn op dit figuur. Expresswear is zeer gespecialiseerd in verschillende jurken voor Nederlandse vrouwen. Bij het peerfiguur is het bovenlichaam smaller dan het onderlichaam. Het peer lichaam kenmerkt zich door wat vollere bovenbenen, billen en dijen, maar ook door een mooie slanke buik en slanke taille. Wanneer je aankomt dan zie je dit vaak rondom de dijen en heupen. Ga bij dit figuur voor een accent op je taille, bijvoorbeeld met een riempje om je taille heen. Het kan ook mooi zijn om felle, opvallende kleuren op het bovenlichaam te gebruiken en wat minder opvallende kleuren op het onderlichaam.

Het zandloper figuur

Iedereen heeft weer een ander figuur, zo bestaat ook het zandloper figuur. Dit wordt vaak gekenmerkt als het meest ideale figuur. Met het zandloper figuur heb je vaak een slanke taille, wat bredere heupen en volle borsten. Ga voor jurkjes met een wijde hals en voor jurkjes die goed aansluiten onder de borst en de borsten ook wat liften. Ga daarnaast voor jurkjes die aansluitend zijn, maar zorg er tegelijkertijd voor dat dit niet te opvallend is.

Het atletische figuur

Tot slot het atletische figuur, ook wel rechthoekig genoemd. Dit betekent kleine tot middelgrote borsten, een recht bovenlichaam met slanke heupen en wat langere benen. Doordat het slanke zich kenmerkt, wordt het gezien als een atletisch figuur. Door jurkjes te dragen met een zandloper silhouet zorg je dat je slankheid mooi naar voren komt. Daarnaast staat een hartvormige hals je hoogstwaarschijnlijk geweldig.

Terug naar Advertorial