Menu
Welk kleurtype ben ik?

We hebben het allemaal meegemaakt. Je ziet iets leuks hangen in een gave kleur en je wilt het gelijk hebben. Je koopt het en bent helemaal happy, totdat je het thuis aandoet. Iets klopt er niet! De kleur staat niet zo mooi als dat je gehoopt had. Helaas staat niet elke kleur iedereen even goed. De combinatie van de kleur van je ogen, je huidskleur en je haarkleur bepaalt welke kleuren wel of niet bij je passen. Wil je weten welk kleurtype jij bent? Doe dan de kleurtype test hieronder!

De kleurtype test!

Mijn ogen zijn:

A) blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker.
B) blauw, grijsblauw
C) bruin hazelnoot, groen
D) felblauw, grijs, zwart of donkerbruin

Mijn haarkleur is:

A) licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond
B) licht asblond tot bruin, nooit een gouden of rode schijn
C) midden- tot donkerbruin met een gouden of koperen glans
D) donkerbruin tot zwart, zonder gouden of rode ondertoon

Mijn huid is:

A) licht, ivoorkleurig, met een gelige ondertoon, nooit echt bruin, soms sproeten
B) rozig, bleek, fris en porselein
C) goudbruin, goudbeige, met een gelige ondertoon, eventueel sproeten
D) zeer blank, porselein of olijfkleurig, Aziatisch of donker type

Welk kleurtype ben ik?

Het meeste A) : Lente.

Als je het meeste voor a) hebt gekozen, ben je een lentetype. Je hebt een warme en heldere teint die een vrolijke en jeugdige uitstraling geeft.

De kleuren die jij het beste kan dragen zijn frisse en heldere kleuren met gele ondertonen. Denk aan mandarijnrood, koraal en zalm. Limoengroen of vanillegeel staan je ook super mooi. In de winter zul je waarschijnlijk liever donkere kleuren hebben, kies dan voor kleuren als inktblauw of mosgroen. Deze laten jouw teint stralen! Qua metalen zal goud het beste staan!

Pasteltinten, paarstinten, zwart en wit zijn kleuren die je beter kunt vermijden. Deze vloeken met je teint en kunnen ervoor zorgen dat je er ziekjes uitziet. Wil je ze toch dragen? Doe dit dan niet vlakbij je gezicht. Een broek of rok kan dan nog wel, maar combineer en complimenterende kleur erboven!

Het meeste B) : Zomer.

Heb je het meeste voor b) gekozen, dan ben je een zomertype. Vroeger was je waarschijnlijk heel lichtblond en ook nu kan je haar heel licht worden. Daarnaast heb je een fijn zachte maar koele teint.

Pasteltinten zijn the way to go voor jou. Je zal ook het enige type zijn waar dit soort tinten super mooi bij staan. Andere kleuren die ook goed werken, zijn kleuren met een blauwe, grijze of roze ondertoon. Gedempte, lichte en koele kleuren staan in ieder geval het beste. Felle kleuren zou je mee op moeten passen. Donkere kleuren die goed werken zijn bijvoorbeeld jeansblauw, marineblauw, antractiet en chocoladebruin. Omdat je een koel type bent, zullen zilveren sieraden je prachtig staan!

Goudachtige of geelachtige kleuren, zwart, lichtbruin of oranje zijn kleuren die jou niet op je best tonen. Je kunt ze natuurlijk wel dragen, maar dan het liefste niet dicht bij je gezicht. Rokken, broeken of andere items, ver van je gezicht, zijn dan dingen die in dit soort kleuren wel oké zijn.

Het meeste C) : Herfst.

Je bent een herfsttype als je het vaakst voor c) hebt gekozen. Een heerlijk gouden ondertoon heb je dan. Het contrast van je haar met je ogen is super mooi!

Warme kleuren doen het zeker goed bij jou, maar nog beter zijn rijke boskleuren zoals bruin, mosgroen, aubergine, oker of warm beige. Warme aardetinten sowieso. Camel is echt dé kleur voor jou! Hou je van donker? Ga dan voor donkerbruin, kaki of petroleumblauw. Gouden metalen zullen jou het beste complimenteren, maar een zilver tintje kan ook een leuke en verrassende optie zijn.

Vermijd pasteltinten, felpaars of felroze. Deze wassen de kleur uit je gezicht! Toch fan van deze kleuren? Draag ze dan als rok of broek, maar no way in de buurt van je gezicht. Zwart en wit als t-shirt zijn geen ideale kleuren voor je, maar werken wel. Het liefste combineer je deze dan met een kleur die echt super goed bij je past, ook zo dicht mogelijk bij je gezicht dan.

Het meeste D) : Winter.

Een lekker koel wintertype ben jij, indien je het vaakst voor optie d) hebt gekozen. Jij hebt kleur nodig. Koele kleuren, maar wel zo fel mogelijk!

Zwart en wit staan jou echt goed. Zelfs neon kleuren kun jij met gemak aan! Zolang de kleuren die je draagt koel zijn, zit je goed. Denk aan kleuren als kobaltblauw, robijnrood, smaragdgroen, fuchsia, hemelsblauw en helderrood. Ideaal met je teint te combineren! Accentueer met felroze of citroengeel. Zilveren metalen staan jou het mooiste, maar hele felle kleuren kiezen voor je accessoires is zeker ook geen slecht plan.

Broeken en rokken in kleuren als beige en lichtbruin zijn te doen, maar houd deze ver van je gezichtje. Daarnaast zijn perzikkleuren en kleuren als geel en oranje ook beter te vermijden.

Nu ken je je kleurtype!

Nu weet jij wat je kleurtype is en kun je lekker makkelijk miskopen vermijden. Weggegooid geld is zeker heel jammer. Hieronder hebben wij al wat items verzameld in verschillende bovengenoemde kleurtjes. Ga gauw lekker zelfverzekerd aan het shoppen via YouStyle!

Terug naar Tips & Tricks