Menu
Wat zijn de trends voor mannenkleding in 2023?

Het klassieke witte overhemd, de casual polo of een losse pantalon? De modebranche verandert erg door de jaren heen. Als jij waarde hecht aan het meegaan met de tijd en je het leuk vindt om de mannen mode trends te volgen, hebben wij dé tips voor jou. Welke items beslist niet mogen ontbreken om mee te gaan met de mannen mode trends 2023, lees je hier!

Cargobroeken zijn de go-to voor alle mannen

Het jaar 2023 staat volledig in het teken van het herontdekken van trends en kledingstijlen die een tijd geleden helemaal hot waren. Met deze tips en inspiratie blijf jij up-to-date wat er momenteel speelt in de mannen mode trends 2023. Een item wat je als man niet kunt missen in je kledingkast is de cargobroek. Niet alleen zien cargobroeken mannen er stijlvol uit, het zit ook nog eens super comfortabel. Je kunt het gemakkelijk combineren zodat je voor verschillende gelegenheden je outfit klaar hebt liggen. Wanneer je voor een nette outfit wilt gaan, kies dan voor een stijlvol blousje of mooie coltrui om de cargobroek mee te combineren. Heb je een gelegenheid waar je wat meer casual gekleed naartoe wilt gaan? Combineer je cargo dan met een leuke trui of hoodie. Deze broeken zijn multifunctioneel! Daarom behoren zij tot de mannenmode trends van dit jaar.

Old is the new fit!

In de jaren '90 was de oversized kleding erg populair. Veel mensen droegen wijde broeken met truien die stiekem twee maten te groot waren. In deze tijd waren dit de mannen mode trends. Deze kledingstijl komt voor een deel in de mannenkleding in 2023 terug. Steeds meer heren laten de strakke T-shirts en de skinny jeans in de kast liggen en gaan voor een oversized look.

Dit creëer je gemakkelijk door een baggy jeans aan te trekken. Deze broeken vind je tegenwoordig in veel kledingwinkels en in de online webshops, bijvoorbeeld bij Twinlife mode. Wanneer je een volledige oversized look wel ziet zitten, kun je de jeans combineren met een T-shirt en een leuk overshirt. Dit zijn jasjes die van nature wat wijder vallen waardoor dit naadloos aansluit op de oversized mannen mode trend. Kies hier voor een leuke print of mooie natuurkleur waardoor je outfit er écht uitspringt.

De loafers zijn de nieuwe sneakers.

Niet alleen de losse fits komen terug vanuit het verleden, ook de loafers maken een comeback. Deze ook wel genoemde “instappers” maken je outfit helemaal af. Wie kent ze niet? Je hebt ze in alle kleuren, maten en verschillende modellen. Voor de koudere dagen in 2023 zijn de wat hogere loafers ideaal. Niet alleen stijlvol, maar ze dienen ook als goede schoenen om de winterdagen mee door te komen. Voor de maanden juni en juli komen de lage modellen goed van pas.

De loafers kun je op talloze manieren combineren met elk soort kledingitem wat je al in je kast hebt hangen zodat jij de mannen mode trends volledig naleeft. Je hoeft 's ochtends dus niet meer te twijfelen welke schoenen je aan moet doen. Dat scheelt je ook weer wat denkwerk op de vroege ochtend, win-winsituatie dus! Voeg deze items toe aan je kledingkast en behoor tot de mannen mode trends.

Wat zijn jouw favoriete trends voor mannenkleding in 2023?

Terug naar Trend watch