Menu
Wat te doen met een gevoelige huid?

Een gevoelige huid geeft je een branderig en trekkerig gevoel. Dan heb je een geweldige outfit en je haar zit perfect, maar zitten er storende rode vlekjes in je gezicht. Dat wil je natuurlijk niet, gelukkig is er een oplossing beschikbaar. Er zijn verschillende manieren om een gevoelige huid te verzorgen. In de eerste plaats door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, maar er zijn nog een aantal tips die je hier ontdekt.

Verzorgingsproducten voor gevoelige huid

Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het belangrijk om met de ingrediënten van verzorgingsproducten rekening te houden. Zo ontwikkelt La Roche Posay hoogwaardige huidverzorgingsproducten op basis van bronwater die zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt zijn. Een gevoelige huid hoeft niet alleen betrekking te hebben op je gezicht, maar bijvoorbeeld ook op je handen. In dat geval is het aan te raden om een hoogwaardige handcrème te gebruiken.

Bescherm je huid tegen weersinvloeden

Er zijn allerlei externe factoren die invloed hebben op je huid. Een voorbeeld daarvan is de zon in de zomer. Het is aan te raden om op zonnige dagen een zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon. In de winter is het belangrijk om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Dat is mogelijk door dagelijks een hydraterende dagcrème te gebruiken.

Vermijd heet water

Vind je het fijn om lekker lang te badderen in heet water of lang onder een hete douche te staan? Dat is funest als je een gevoelige huid hebt. Het is beter om heet water onder de douche of in bad te vermijden en bovendien niet te lang te douchen of te badderen. Het is verder ook af te raden om wisseldouches of stoombaden te nemen. Dat zorgt eveneens voor het irriteren van je gevoelige huid. Ouderwetse zeep kan je beter ook maar niet gebruiken net als badschuim dat te veel schuimt. Schuimende producten zijn niet bevorderlijk voor je gevoelige huid. Gebruik na het douchen of badderen in elk geval een verzorgende crème en bodylotion voor je gevoelige huid.

Blijft je huid gevoelig?

Doe je er alles aan om je huid minder gevoelig te maken, maar zie je geen resultaat? Er bestaat altijd een mogelijkheid dat je een allergie hebt voor bepaalde cosmetische ingrediënten. Het is in dat geval aan te raden om een bezoek aan de huisarts te brengen en een onderzoek bij een dermatoloog te laten uitvoeren.

Terug naar Advertorial