Menu
Waarom we van co-ord sets houden!

Co-ord sets, welke dame houdt er niet van? Zo’n matchend setje ziet er niet alleen super leuk uit maar het is ook nog eens mega handig. Een co-ord set bespaart je de moeite om twee losse kleding items te vinden en machten, dit is namelijk al gedaan voor je. Weet je niet wat een co-ord set is? Dan zullen we je eerst even bijpraten.

Wat is een co-ord set?

Een co-ord setje bestaat uit twee losse kledingstukken in dezelfde kleur of print. Vaak zijn beide gemaakt van dezelfde stof en je ziet direct dat het bij elkaar hoort. Co-ords staan over het algemeen als set online maar ook steeds meer winkels bieden losse verkoop aan.

Van oorsprong kennen we de co-ord set uit de 90’s en ooh wat houden we van comebacks de laatste tijd. Er lijkt dan ook geen kledingstijl te zijn die niet met de trend meegaat. Denk aan preppy, bohemian, city chic en urban als enkele onder de vele stijlen. Wij zijn in ieder geval al een tijdje fan, jij ook?

We zullen je even vertellen waarom we zo dol zijn op de co-ord

En waarom jij dit zo meteen ook gaat zijn!

1. Het is gewoon super makkelijk

Je staat ‘s ochtends op, trekt je co-ord set aan, kiest leuke schoenen en je bent klaar. Het kleden van een co-ord kost ons zo weinig moeite terwijl het er altijd leuk en modieus uit ziet. Daarbij houd je extra tijd over in de ochtend omdat je geen outfit hoeft te kiezen. Goed excuus dus om die snooze knop nog wat langer in te drukken. En mocht je je nu toch nog verslapen kun je altijd verzorgd de deur uit met deze tips!

2. Nooit meer uren lang zoeken naar die matchende top

Eerlijk is eerlijk, hoe fijn is het wel niet om een kledingstuk te kopen en direct een perfect samengestelde outfit te hebben. Normaal zouden we heel het internet af surfen op zoek naar een topje dat precies matcht bij dat prachtige lila rokje dat we afgelopen weekend hebben gekocht. Maar nu kun je de perfecte match gewoon direct mee bestellen!

3. Een co-ord set geeft meteen een gestylde look

Het maakt niet uit wat je gaat doen maar een co-ord set ziet er bij elke dame prachtig uit. Of je nu thuiswerkt in een leuke lounge co-ord of kiest voor die matchende rok met jack voor je werk. Iedereen zal het er over eens zijn, je ziet er direct gestyled uit.

4. Een co-ord matcht niet een beetje, nee. Het matcht perfect

Omdat het bij elkaar hoort matcht een co-ord set natuurlijk perfect. Van de kleur en print tot de pasvorm, alles is in harmonie. Dat maakt het extra leuk!

5. Je kunt de co-ord set ook nog los dragen

Je kunt niet één, niet twee maar zelfs drie outfits maken met je co-ord set. Omdat het twee losse items zijn kun je deze natuurlijk ook op andere kledingstukken dragen. Zoals dat leuke jasje over een kort jurkje, of die blouse op een mooi paar jeans. De opties zijn eindeloos.

En dames? Hebben jullie deze trend ook al in huis gehaald? Wij hopen in ieder geval dat hij voorlopig niet meer weggaat!

Terug naar Trend watch