Menu
Waarom korte blazers een must-have zijn

Korte blazers zijn blazers die ongeveer tot de heupen vallen. Deze korte blazers worden ook wel short blazers of cropped blazers genoemd en zijn echt een must-have. Cropped blazers accentueren de vrouwelijke vormen prachtig, waardoor je er in dit jasje altijd stijlvol uitziet. Deze getailleerde jasjes zijn ook nog eens erg universeel. Je kunt ze dragen naar het werk, naar een feestje of lekker casual. Wil jij weten hoe en waarom jij een korte blazer draagt? Lees dan snel verder!

Voor wie is de cropped blazer?

De cropped blazer staat bij iedereen geweldig. Maar als je een langer torso en kortere benen hebt, accentueert een korte blazer jouw lichaam op alle juiste plekken. Heb jij een korter torso en langere benen? Dan kan een lange blazer jou juist beter staan. Korte blazers trekken de aandacht naar jouw taille, doordat ze getailleerd en kort zijn.

Hoe weet jij wat de perfecte lengte blazer is voor jou? Over het algemeen kun je kijken naar de lengte van de mouwen. Als jouw mouwen met meer dan 3 cm verkort moeten worden, is de lengte van de blazer niet optimaal voor jouw lichaamsvorm. De taille zal dan namelijk te laag zitten. Als je je arm uitstrekt, mag je mouw niet langer zijn dan je handpalm.

Is een korte blazer perfect voor jou? Dan heb je nog uitgebreid keuze in de vorm, kleur en het design van je cropped blazer.

Korte blazer: keuzes

Voor een chique korte blazer die je op kantoor zou dragen, kun je voor een effen kleur of een mooi geruit patroon gaan. Met een reverskraag zie jij er professioneel en trendy uit.

Wil jij een leuke en gewaagde blazer dragen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cropped blazer met een assymetrisch patroon of met leuke patroontjes. Of draag een donkere, korte blazer met een glittertje voor een feestje.

Je kunt ook kiezen tussen lange en korte mouwen. Lange mouwen zijn altijd goed voor een professionele look, terwijl korte mouwen juist wat speelser en meer casual zijn.

Wil je iets heel anders? Ga dan voor een korte blazer met ruches of mooie knopen. Of draag een prachtige peplum. Dit is een blazer (of blouse) met een uitwaaierende onderkant. Deze jasjes accentueren je taille en heupen en maskeren een buikje en lovehandles.

Je hebt dus genoeg keuze als het aankomt op korte blazers. Maar wat draag je dan met je blazer?

Cropped blazers combineren

Een cropped blazer kan erg professioneel zijn. Je draagt dan een chique blazer met een rok of pantalon in dezelfde kleur met een blouse en mooie schoenen.

Een korte blazer in een leuke, effen kleur staat geweldig op een jurkje. Jij maakt jouw outfit eleganter, stoerder of professioneler door een jurk te combineren met een cropped blazer. Het ligt er maar net aan welke stijl blazer je kiest.

Voor een feestje ziet een glitterende korte blazer er geweldig uit op een feestjurkje met hoge hakken of leuke ballerina's.

Ten slotte kun je ook gaan voor een meer casual look. Je combineert jouw blazer dan met een effen t-shirt en jeans. Onder deze coole outfit draag je sneakers.


Heb jij al een korte blazer in je kast hangen?

Terug naar Must haves