Menu
Waarom is een badjas onmisbaar?

Of je nu warm wil blijven na een warme douche of op de bank met een lekker kopje koffie, badjassen zijn de perfecte manier om luxe en warmte aan je routine toe te voegen. Met de aantrekkelijke designs, uitgebreide keuze stoffen en kleuren die er tegenwoordig bestaan is er voor elke leeftijd wel een badjas te vinden. Er bestaan zelfs mogelijkheden om je eigen badjas te laten ontwerpen. Zo kun je kiezen voor een badjas met naam voor een iets persoonlijke draai, of een met een leuke zin of print. Een voordeel hiervan is dat je een badjas creëert die nog niemand heeft.

Doelen van een badjas

Het eerste en belangrijkste doel van een badjas is het bedekken van je lichaam na het nemen van een bad of douche. Het aantrekken van een badjas na het baden helpt het lichaam warm te blijven en kan voorkomen dat je het koud krijgt. Badjas materialen zijn er voor gemaakt om te helpen bij het afdrogen. Stoffen zoals katoen of badstof staan bekend om hun water absorberende kenmerken. Daarnaast zijn ze ideaal voor als je een gevoelige huid hebt.

Veel mensen denken dat je alleen thuis een badjas draagt. Echter zijn er veel verschillende situaties waarin ze gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het gebruik in een sauna, aan het zwembad en je komt ze zelfs tegen op het strand.  Het klopt wel dat badjassen vaak in huis gedragen worden. Veel mensen trekken ze aan bij het opstaan in de ochtend of vlak voor het slapen gaan, om zo nog even te kunnen relaxen.

MudBySyl Kimono dames - badjas dames - Bamboe - Velvet - Wit - Vrouwelijke Zachte Badjas MudBySyl Kimono dames - badjas dames - Bamboe - Velvet - Wit - Vrouwelijke Zachte Badjas v.a. € 125,00.- Bekijk product via bol.com
Badjas Dames Woody Strepen - Blauw Badjas Dames Woody Strepen - Blauw v.a. € 84,95.- Bekijk product via bol.com
Ten Cate - Heren - Goodz - Badjas Ten Cate - Heren - Goodz - Badjas v.a. € 49,99.- Bekijk product via bol.com
Badjas Heren Woody Strepen - Blauw Badjas Heren Woody Strepen - Blauw v.a. € 89,95.- Bekijk product via bol.com

Ontwerp en constructie

De meeste badjassen zijn, net als een broekpak, ontworpen als een kledingstuk die je om je lichaam wikkelt. Met riemlussen en een bijpassende riem, bedoeld om rond de taille te worden gebonden om het kledingstuk gesloten te houden. Ze moeten lang mee kunnen gaan. Daarbij is het ook belangrijk dat ze zacht, warm en comfortabel zijn. Badjassen zijn er in veel verschillende ontwerpen. Ze verschillen vaak in sluiting of hebben een andere kraag. Zo bestaan er badjassen met een capuchon. Deze capuchon kan over het hoofd gedragen worden om deze warm te houden of om nat haar te drogen.  Ook heb je sjaalkraag badjassen. Een badjas met een omgevouwen kraag. Deze worden zo genoemd omdat ze als een sjaal om je nek vallen. Badjassen verschillen ook in lengte. Zo bestaan er korte- en lange badjassen. Het maakt uiteindelijk niet uit welke je kiest, je zult je altijd fijner, warmer en luxueuzer voelen in een badjas.

Terug naar Must haves
Geschreven door:
Yara
Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.