Menu
Waarom een zwarte blazer een must-have is voor elke boss babe

Ben jij op zoek naar jouw droombaan of die belangrijke promotie? Wil jij indruk maken én je zelfverzekerder voelen op het werk? Dan is jouw outfit erg belangrijk. Niet alleen wek je een professionele en competente indruk met de juiste zakelijke outfit; je maakt ook indruk op jezelf. Je voelt je zelfverzekerder, waardoor je beter presteert en zelfvertrouwen uitstraalt. Wie wil dat nu niet?

De zwarte blazer voor elke ladyboss

Jij bent een echte carrièretijger. Jij gaat voor wat je wilt, werkt hard en netwerkt met de juiste mensen. Kortom, jij geeft 110% elke dag dat je op kantoor bent. Maar straal je dat ook uit?

Het werkende leven is niet zoals school. Alleen maar geweldig werk leveren is niet meer genoeg. Jij wil dat je opvalt en dat jouw baas, je collega's en eventuele klanten of cliënten weten dat jij een echte boss bent.

Je wil dus niet alleen hard werken, maar ook uitstralen dat jij een competente en onmisbare schakel bent binnen jouw organisatie. Daarom maak je met de juiste outfit meteen indruk op het moment dat je binnenkomt. Jouw collega's kunnen niet om jou heen.

Een professionele outfit is erg belangrijk, zelfs als je op kantoor ook een meer casual outfit mag dragen. Mannen weten over het algemeen al langer hoe het spel werkt. Je levert indrukwekkend werk, maar je betrekt anderen daarnaast ook in je werk. Je netwerkt en zorgt dat je opvalt. Het wordt tijd dat wij ladies ook het spel mee gaan spelen.

Een zwarte blazer is dan een goede start. Ga jij voor een strakke look of een iets meer casual look? Draag jij liever een kokerrok of een pantalon? Liever killer heels of platte schoenen? Hoe jouw zakelijke outfit er ook uitziet, met een zwarte blazer zit je altijd goed. En je hebt enorm veel keuze!

Lange zwarte blazer

Met een lange zwarte blazer voor dames zie jij er professioneel uit. Afhankelijk van hoe je je outfit verder stylt, kun je met een lange blazer een strakke of een meer casual look creëren. Deze blazers vallen tot net over je heupen, waardoor ze love handles en billen verbergen. Als je je in een strakke rok of broek net wat minder op je gemak voelt op kantoor, is een lange blazer de perfecte toevoeging aan jouw outfit.

Korte zwarte blazer

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een korte blazer. Een korte zwarte blazer is misschien beter geschikt voor jou dan de lange blazer als je wat kortere benen hebt. Jouw benen lijken namelijk langer met een korte blazer. Ook accentueert een korte, getailleerde blazer op een gepaste en stijlvolle manier jouw figuur. Met deze blazer straal jij zelfvertrouwen uit en voel je je als een echte ladyboss.

Zwarte oversized blazer

Een oversized blazer wordt ook wel een boyfriend blazer genoemd. Deze blazers zitten lekker wijd en gemakkelijk en zorgen voor een speelse en ietwat casual look. Oversized blazers zijn een wat gewaagdere keuze, maar zeker geschikt voor het werk.

Deze blazers heten niet voor niets “boyfriend blazers”. Het lijkt namelijk alsof je de blazer van je vriendje hebt aangedaan. We zien al langer een shift in zakelijke mode voor dames naar een meer mannelijke of gender-neutrale stijl. En we love it! Jij hoort bij de boys op het kantoor en laat zien dat er met jou niet te sollen valt.

Zwarte blazer jurk

Ten slotte is er nog de zwarte blazer jurk. Een blazer jurk is ontzettend universeel en erg vrouwelijk. Dit jurkje lijkt erg op een blazer, maar is dus langer. Je kunt een panty of maillot onder dit jurkje dragen. Jij ziet er stijlvol en vrouwelijk uit in dit professionele jurkje. Plus, jouw outfit is meteen klaar. Jij hoeft je blouseje dus niet elke keer in je rok of broek te duwen. Die tijd is beter besteed aan jouw carrière opbouwen!

Hoe draag jij je zwarte blazer?

Voor welke blazer je ook gaat, jouw outfit is nog niet af. Met een zwarte blazer jurk ben je natuurlijk wel snel klaar. Een panty en mooie schoenen voeg je nog toe om een echte trendsetter te zijn op het werk.

Als je aan het werk bent, wil je er op je best uitzien. Jij wil alle ogen op jou hebben terwijl je werkt als een boss. Als jij goed kunt lopen op hakken, dan staat dat zeker mooi bij een strakke outfit. Maar het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt en dat je goed kunt werken. Jouw kleren mogen nooit een belemmering zijn. Daarom kun je jouw outfit afmaken met zakelijke instappers. Ga bijvoorbeeld voor mooie zwarte schoenen met een gespje.

Onder jouw blazer draag je een wit blouseje voor een traditioneel professionele stijl. Maar je kunt ook voor een leuke blouse met print of met ruches gaan. Zwart past overal bij. Met een zwarte blazer staat alles daarom nog voor je open. Jij draagt waar jij je fijn in voelt en wat jij mooi vindt.

Als je gaat voor een blouseje en een blazer, zijn een pantalon of een kokerrok natuurlijk altijd heel mooi. Ga jij voor een meer casual look? Dan draag jij donkere skinny jeans of een donkere broek met wijde pijpen. Een high-waist pantalon is ook altijd leuk!

Ten slotte maak jij je outfit af met spetterende accessoires. Een leuk sjaaltje verzacht jouw outfit en brengt kleur in jouw look. Je kunt ook gaan voor een subtiel kettinkje of een leuke armband. Zorg ervoor dat je sieraden niet te groot zijn. Dan zit je altijd goed.


Ben jij klaar om te slayen op het werk en die promotie of droombaan te winnen?

Terug naar Must haves