Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Waaraan voldoet een goede sportschoen?

Sportschoenen moeten goed zitten. Ze moeten je voldoende comfort geven, zodat je je oefening lang vol kunt houden. Of je nu gaat hardlopen of fitnessen: knellende schoenen zijn geen pretje. Hoe zorg je er nu voor dat je een goede sportschoen vindt, die lang meegaat?

Pasvorm en comfort

De pasvorm en het comfort zijn het allerbelangrijkste aan een goede sportschoen. Als je schoen te ruim zit, ontstaat er wrijving. Daar krijg je blaren van. Dat doet pijn tijdens het sporten. Aan de andere kant moet de schoen genoeg ruimte bieden bij je tenen. Anders kun je niet vrij in de schoen bewegen. Daarentegen wil je ook weer dat je schoen genoeg demping biedt, zodat hardlopen of springen geen problemen oplevert.

Kies daarom voor een schoen met een goede demping. Het idee is dat de schoen de schokken absorbeert en de belasting op de gewrichten vermindert. Zo verklein je de kans op blessures. Ook handig: een schoen met gaatjes. Dan kan de schoen beter ‘ademen’ en blijft er minder zweet rond je voeten zitten. Dat voorkomt dan weer nare geurtjes en vervelende irritaties aan de voeten.

Ondersteunt je schoen genoeg?

Ga je hardlopen? Dan is het belangrijk dat je schoen genoeg zijwaartse ondersteuning. Zo voorkom je dat je te veel belasting op je voeten zet en uiteindelijk een blessure oploopt. Voor basketbalspelers is stabiliteit bij snelle zijwaartse bewegingen heel belangrijk. Als je schoen ook een hielkap heeft, helpt deze bij het stabiliseren van de hiel en het voorkomen van blessures, zoals verstuikingen.

Je wilt natuurlijk ook dat je schoen een goede grip biedt, zodat je uitglijden kunt voorkomen. Op die manier ondersteun je steeds de hele voet, en weet je zeker dat je geen verkeerde bewegingen maakt. Niet voor niks kiezen sporters graag voor merken als Nike. Een kortingscode voor Nike maakt deze schoen betaalbaar voor iedere sportliefhebber.

Duurzaamheid en kwaliteit

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk woord. Een schoen die lang meegaat, is per definitie duurzaam. Want een schoen niet hoeven te vervangen, is de allerbeste keuze voor mens en milieu. Controleer de kwaliteit van het bovenwerk, de zool en de constructie. Kijk niet alleen naar de prijs, want een hele dure schoen hoeft niet beter te zijn dan een goedkopere schoen. Bij TrustDeals kun je nog extra korting scoren op je nieuwe schoenen.

Wel is het zo dat gerenommeerde sportmerken veel tijd en aandacht in onderzoek stoppen, waardoor het slijten van de schoenen langzamer gaat. Dat draagt dan weer bij aan de duurzaamheid.

Terug naar Tips & Tricks