Menu
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe jas?

Tijdens de koelere maanden is een jas niet alleen fijn tegen de kou en regen, een mooie jas ook een extra twist geven aan je outfit. Ben je op zoek naar een toffe nieuwe jas voor het voorjaar, najaar of een dikke mantel om de wintermaanden mee door te komen? Dan is dit waar je op kunt letten.

Wat voor jas heb je nodig?

Voordat je je focus verliest in de nieuwste trends, is het handig om even stil te staan bij waar je je nieuwe jas voor nodig hebt. Een wollen jas is bijvoorbeeld heel fashionable, maar beschermt je niet tegen een flinke stortbui. En een stoer leren jack biedt niet voldoende warmte als er net een pak sneeuw gevallen is. 

Diverse kleuren, stoffen en prints

Hoe leuk is het als je de perfecte jas hebt voor elke outfit? Dit klinkt misschien onmogelijk, maar als je diverse soorten jassen shopt, loop jij elke dag compleet de deur uit. Een paar “staple items” die niet mogen missen aan jouw kapstok zijn bijvoorbeeld een chique wollen jas, een hippe trenchcoat, een warme gewatteerde jas en een stoer leren jack. Heb je deze al hangen? Kijk dan welke kleuren, glitters of prints er nog goed bij jouw outfits zouden passen. Durf je op te vallen met een felgekleurde jas, een donsjas of een zachte teddy coat? Go for it! In het voorjaar is een denim jack ook altijd een toffe keuze.

Ruimte voor je essentials

Zodra je de deur uitgaat, heb je natuurlijk een plek nodig om je essentials in te bewaren. Je kunt ervoor kiezen om een tas mee te nemen, maar hier heb je niet altijd zin in. Kijk daarom goed of je zakken diep genoeg zijn voor de belangrijkste dingen: je sleutels, je telefoon en je portemonnee. Het kan flink schelen om je portemonnee te vervangen door een smalle pasjeshouder. Deze neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag en kan hierdoor vaak zelfs veilig opgeborgen worden in korte jacks. Heb je heel veel pasjes in portemonnee? Don’t worry. Een dubbele pasjeshouder biedt meer dan genoeg ruimte. 

Kies een jas die past bij je figuur

Jassen zijn er in ontzettend veel pasvormen. Als je jas goed aansluit op jouw figuur, weet je zeker dat deze je goed staat. Heb jij een duidelijke taille, dan is het mooi om deze te benadrukken met een getailleerde jas of een jas met ceintuur. Kleine tip voor een jas met ceintuur: zitten de lusjes niet op de goede hoogte van jouw taille? Je kunt deze heel gemakkelijk (laten) verzetten, zodat de jas mooi aansluit op jouw curves.

Met deze tips op zak kies jij gegarandeerd de perfecte nieuwe jas uit. Shoppen maar!

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.