Menu
Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe laarzen?

Bijna iedereen heeft wel eens een miskoop begaan op het gebied van schoenen. Schoenen die op het eerste gezicht fantastisch leken en vervolgens maanden ongedragen in de kast blijven staan. Ze knellen, schuren of zijn gewoon niet prettig om op te lopen. Dat is natuurlijk niet alleen hartstikke zonde, maar ook nog eens helemaal niet nodig. Als je weet waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe laarzen of schoenen in het algemeen, zal jij voortaan geen miskopen meer begaan. Ben jij al een tijdje op zoek naar de perfecte laarzen dames? Maar lukt het je maar niet om een keuze te maken? Zeker niet nu de sale in volle gang is? Met de volgende tips weet je zeker de juiste keuze te maken.

Staar je niet blind op de schoenmaat

Net als bij kledingmaten kunnen schoenmaten per merk en schoen enorm verschillen. Je weet vast ook wel dat je bij het ene merk makkelijk een S aan kan en bij het andere merk een XL nodig hebt. Onthoud goed dat jij niet verplicht bent om jezelf in kleding (of schoenen wat dat betreft) te laten passen, maar dat kleding zich aan jou moet aanpassen. Het maatje maakt hierbij niet uit. Als het maar lekker zit. Dat geldt ook voor schoenen. Bovendien verschilt de maat ook nog wel eens per schoen. Sneakers heb je bijvoorbeeld vaak een maatje kleiner nodig dan enkellaarsjes dames. Ook vallen sommige merken kleiner uit dan andere.

Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Pas dan niet alleen de maat die je normaal gesproken hebt, maar ook een maat groter en kleiner. Op die manier voel je direct welke schoenmaat het lekkerst zit. Wil je online schoenen bestellen? Bekijk dan van tevoren hoe het met de retourprocedure zit. Bij gratis retourneren kun je gemakkelijk meerdere maten bestellen (en achteraf betalen) en thuis passen. Ook kun je hierbij het maattabel gebruiken om alvast een goede indicatie van de juiste maat te krijgen.

Kies voor kwaliteitsschoenen

Aan aanbod geen gebrek in de schoenenwereld. Schoenen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ook in heel veel verschillende prijscategorieën. Het kan soms dan ook wel heel aantrekkelijk zijn om voor een zeer goedkoop paar te kiezen. Zo ben je immers in staat om meerdere schoenen te kopen voor dezelfde prijs van één kwalitatieve merkschoen. Bedenk echter wel dat de kwaliteit van deze schoenen vaak ook verschilt. Gezien je nog je hele leven met je voeten moet doen, is het bijna nooit aan te bevelen om op schoenen te besparen. Bovendien gaan kwaliteitsschoenen ook veel langer mee. Het lijkt nu dan ook een flinke uitgave, maar je bespaart ook veel geld op de lange termijn.

Tips bij het passen

Heb je eindelijk hét perfecte paar gevonden? Dan moet je deze natuurlijk eerst ook even passen. Dit is zowel in de fysieke winkel als online mogelijk. Besef goed dat je meestal 14 dagen hebt om te passen en je aankoop te overwegen. Op die manier kan je thuis ook zeer eenvoudig passen en indien nodig retourneren. Houd hierbij wel rekening met enkele tips bij het passen. Zo bega je zeker geen miskoop. We hebben een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet:

  • Pas schoenen altijd pas aan het einde van de dag. Wanneer je de schoenen vroeg op de dag past, zijn je voeten veel dunner en knellen schoenen stukken minder. Als je een hele dag hebt gelopen, zwellen de voeten echter op. Hierdoor kunnen schoenen die eerst heel lekker zaten, ineens helemaal niet meer lekker zitten. Daarom is het belangrijk dat je pas past als je voeten op zijn ‘grootst’ zijn. Op die manier weet je zeker dat de schoenen op ieder moment van de dag lekker zitten.
  • Pas altijd beide schoenen. Helaas wordt dit nog wel eens vergeten. Veel mensen geloven dat als de ene schoen past, de andere ook wel zal passen. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. De voeten zijn vrijwel nooit identiek. Daardoor kan het heel goed zijn dat je bij de ene voet eigenlijk een andere maat nodig zou hebben en de schoen daardoor knelt of juist te ruim is. Daarom is het belangrijk dat je altijd eerst beide schoenen past voordat je overgaat op aankoop.
Terug naar Tips & Tricks