Menu
Voetbalshirts van het seizoen

Vroeger waren er geen verschillen in de voetbalshirts, er werd slechts één type shirt gebruikt. Zowel de spelers als de fans hadden dezelfde shirtjes aan. Dit kunnen we ons tegenwoordig niet meer voorstellen. Spelers dragen nu andere shirts dan hun fans, dit komt mede door de eisen van de spelers. De merken gaan keurig mee in deze eisen en verbeteren dusdanig hun shirts en technologieën om tot de beste kwaliteit te komen voor de spelers.

Wie heeft het mooiste voetbalshirt anno 2021?

Wat is nu daadwerkelijk het mooiste voetbalshirt van 2021? Veel voetbalclubs en landenteams presenteren hun nieuwe thuis en uit shirt aan hun fans. Over het algemeen doen blauwe voetbalshirts het altijd erg goed. Deze kleur staat simpelweg al heel snel mooi. Denk bijvoorbeeld aan het shirt van Italië, Chelsea, Glasgow Rangers, Leicester City of de donkerblauwe shirts van Paris Saint German.

De verschillen tussen voetbalshirts

Als voetballiefhebber heb je vast wel eens gehoord van de namen Vapor Match, Authentic en Replica. Echter weet je misschien niet zo goed waar deze namen precies voor staan.

Authentic en Replica

Adidas maakt gebruik van twee soorten shirts, namelijk Authentic en Replica. Het verschil tussen deze beide is dat het Authentic shirt wordt gedragen door spelers tijdens de wedstrijd en het Replica shirt alledaags wordt gedragen door de fans. Het grootste verschil tussen deze modellen, zit hem in het logo, de pasvorm en het materiaal. Bij het Authentic shirt is het clublogo met de Adidas strepen door middel van warmte erop gedrukt. Bij het Replica shirt is het clublogo en de Adidas strepen op het shirt geborduurd. Daarnaast heeft het Authentic shirt een Authentic pasvorm, dat geschikt is voor de spelers. Zo is de pasvorm strakker en langer, wat zorgt voor een strakkere pasvorm rondom de taille en schouders. Bij het Replica shirt is de pasvorm minder strak en gemaakt voor het alledaagse dragen.

De modellen hebben ook een andere technologie van elkaar. De Authentic shirts ademen en drogen beter. Het zweet verdwijnt sneller en blijft niet onnodig in het materiaal zitten. Het materiaal is ook nog eens lichter en genaaid, hierdoor zijn ze comfortabeler. De Replica heeft enkel een technologie dat ervoor zorgt dat het shirt droog en comfortabel blijft door het zweet af te voeren.

Lees ook eens: Zo kun je het best een t-shirt stylen.

Vapor Match

Nike maakt ook gebruik van twee modellen voetbalshirts, namelijk Vapor Match en Replica Dry-FIT. De Vapor Match wordt gedragen door de spelers en de Replica Dry-FIT is voor alledaags gebruik.

Net zoals bij het Authentic shirt is bij de Vapor Match ook het logo met warmte op het shirt gedrukt en zijn tevens de details op de schouders beter zichtbaar dan bij het Replica model. De Vapor Match shirts zijn van een bepaald materiaal gemaakt dat voor een betere luchttoevoer zorgt. Het shirt kan goed ademen dankzij de gaatjes op de borst en rug. Het shirt heeft tevens een strakkere pasvorm, zodat het beter om het lichaam zit en comfortabeler is tijdens het spelen.

Bij de Replica is het logo geweven. Dit shirt maakt gebruik van een Dry-FIT technologie en de Nike Breathe stof, hierdoor blijft het shirt droog en comfortabel bij inspanning. Dankzij de Nike Breathe stof blijf je goed koel. De pasvorm is losser dan bij het Vapor Match model en meer geschikt voor alledaags gebruik.

Ook andere teams hebben interesse in een authentiek voetbalshirt van Nederland: assistent-trainer van Tsjechië komt een Nederlands voetbalshirt halen.

Terug naar Trend watch