Menu
Vlekken verwijderen uit kleding doe je zo

Je kent het vast wel. Je morst wat eten, drinken of make-up op je favoriete kledingstuk en daar is 'ie dan; die vervelende vlek. Hardnekkige vlekken verwijderen uit je kleding is niet altijd even makkelijk. De ene vlek heeft dan ook een andere manier van schoonmaken nodig dan de andere. Wij geven je handige tips waarmee je makkelijk vlekken uit je kleding haalt. Dus haal dat favoriete kledingstuk maar tevoorschijn want binnen no time kun je 'm weer aan. Watch & learn!

De gouden regel om vlekken te verwijderen uit je kleding

Vlekken verwijderen uit je kleding kan gemakkelijk zijn, maar het is wel belangrijk dat je er snel bij bent. Wanneer je merkt dat er een vlek in je kleding zit, is het belangrijk dat je meteen begint met schoonmaken. Geef de vlek vooral geen kans om in je kleding te trekken. Begin meteen met het toepassen van onderstaande tips en de kans dat de vlekken uit je kleding gaan wordt een stuk groter. En onthoud: begin nooit – en dan ook echt nooit – op de plek te wrijven!

Lippenstiftvlekken verwijderen

Om een lippenstiftvlek te verwijderen uit je kleding heb je maar twee dingen nodig: wasbenzine en watten. Breng wat wasbenzine aan op de watten en dep vervolgens net zo lang op de vlek tot er geen kleurpigment meer op de watten komt. Gelukt? Doe dan het kledingstuk meteen in de was en je bent klaar.

Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken zijn gelukkig best makkelijk uit je kleding te verwijderen. Leg een schone doek onder het kledingstuk en maak de vetvlek schoon met terpentine of wasbenzine. Spoel vervolgens het kledingstuk uit met warm water en een neutrale wasmiddel en de vetvlek is weg.

Rode wijnvlekken verwijderen

Om rode wijnvlekken uit je kleding te verwijderen heb je keuze uit drie manieren:

  1. Dep met witte wijn of jenever op de vlek om de vlek weg te deppen
  2. Gebruik bruisend water om de vlek weg te deppen
  3. Strooi meteen nadat je hebt geknoeid zout over de wijnvlek zodat de wijn geabsorbeerd wordt.

Even het kledingstuk wassen en de wijnvlek is weg.

Chocoladevlekken verwijderen

Chocoladevlekken uit je kleding verwijderen klinkt lastig, maar geloof ons: ze zijn makkelijker te verwijderen dan je denkt. Begin met wat lauw water te mengen met één theelepel vloeibaar wasmiddel en dep dit over de vlek. Meng vervolgens lauwwarm water met huishuidammoniak en dep ook dit over de vlek heen. Doe daarna opnieuw het mengsel van wasmiddel op de vlek en schrob de vlek met een spons in lauw water voor een groot deel weg. Gooi je kledingstuk daarna in de was et voilà: de vlek is eruit!

Tomatenvlekken verwijderen

Tomatenvlekken zijn hardnekkige vlekken welke lastig te verwijderen zijn uit je kleding. Maak daarom de vlek meteen nat met water en druppel er vervolgens een beetje citroensap op. Laat de citroensap een paar minuten intrekken en spoel het kledingstuk vervolgens uit met lauw water. Daarna nog even wassen in de wasmachine en de vlekken zijn uit je kleding.


Vlekken verwijderen uit je kleding was nog nooit zo makkelijk! Let wel op de stof van je kledingstuk, want ook daarbij geldt: iedere stof is anders en moet anders worden behandeld. Ben je er niet zeker van dat je de vlekken kunt verwijderen uit je kleding met deze tips? Dan kun je beter even langs een stomerij bij jou in de buurt gaan. Verwijder die vervelende vlek uit je favoriete blouse en hij ziet er weer uit als nieuw!

Terug naar Tips & Tricks