Menu
Vind je garderobe opnieuw uit!

We've all been there. Je staat naar je kledingkast te staren en denkt “ik heb niks, ik moet nieuwe kleren kopen”. Maar niets is minder waar! Je hebt vast en zeker items in je kast liggen waar je veel meer mee kunt dan je denkt. Je kunt je kast natuurlijk een beetje updaten hier en daar, maar je hele garderobe vernieuwen is nergens voor nodig. Wij geven je tips waarmee je nieuwe looks kunt creëren, zonder al te veel geld uit te moeten geven aan nieuwe items!

Nieuwe extra's toevoegen

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt in zo'n situatie is dat je nieuwe items moet gaan kopen. Shoppen is ontzettend leuk, maar om elke keer als je denkt dat je elke outfit al te vaak aan hebt gehad nieuwe kleren te gaan halen, is niet goed voor de portemonnee. Wat je wel kunt doen is wat extra's toevoegen aan je garderobe. Sjaaltjes, tassen, riemen en jasjes zijn bijvoorbeeld items die zelfs de simpelste outfit een hele andere look kunnen geven. Wellicht heb je al een aantal van deze in je kast liggen, dan hoef je zelfs helemaal niks uit te geven!

Niet alles bewaren

Heb je de neiging om altijd al je kleren te bewaren? Dan is het tijd voor een opruimbeurt. Kledingstukken die pluisjes hebben of vaal zijn geworden zul je waarschijnlijk toch niet meer gaan dragen. Door je kledingkast regelmatig op te ruimen, blijf je jezelf ook verrassen door items te vinden die je lang niet hebt gezien! Daarnaast zie je precies wat je wel en niet nog nodig hebt, en kun je bewuster gaan shoppen voor nieuwe items. Voor deze nieuwe items heb je na zo'n opruiming meteen ook een plekje vrij.

Combineer verschillende materialen

Ben je iemand die maar één kleur draagt, maar voel je je daardoor wel wat saai? Dat is niet nodig. Door verschillende stoffen te combineren kun je ervoor zorgen dat je outfit er interessant en vaak duurder uitziet. Contrasterende stoffen maken een look heel bijzonder. Zo kun je je leren broek combineren met een grove trui, of een corduroy rokje met een zijden bloesje. Probeer dus stoffen te mixen en matchen voor een frisse, gave look!

Oversized items

Oversized kledingstukken hoeven er niet per se voor te zorgen dat je er lomp of voller uitziet. Door juist te combineren kun je er zelfs slanker door lijken! Wees dus niet bang voor oversized items. Stop bijvoorbeeld een enorme trui in een strakke jeans. Hiermee creëer je ten eerste een goede balans, maar ook zien bijvoorbeeld je benen er dan een stuk fitter uit!

Probeer andere maten

Neem je standaard dezelfde maat mee als je shopt? Het hoeft niet zo te zijn dat jouw perfecte maat ook het beste staat. Vaak komt het juist voor dat een maatje kleiner of groter nét wat beter uitziet. Ook verschillen maten per winkel altijd. Let dus niet op het getal dat op de tag staat, maar probeer 1 item in twee of drie verschillende maten. En als je items in je kast vindt die net niet mooi genoeg staan, breng ze dan naar een kleermaker. Deze kan het item dan aanpassen dat het perfect gaat staan. Zo heb je basically een helemaal nieuw item!

Terug naar Tips & Tricks