Menu
Vetvlekken verwijderen uit kleding

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je zit een heerlijke maaltijd te eten of je staat te koken en krijgt vetvlekken in je kleding. Deze zijn er vaak moeilijk uit te halen waardoor je kleding misschien wel verpest kan zijn. Vaak helpt kleding in de wasmachine doen niet en zijn we al snel geneigd de kleding maar weg te gooien. Echter zijn er een paar trucjes waarmee je vetvlekken kunt verwijderen.

Gooi je kleding niet meteen in de wasmachine

De eerste gedachte die bijna iedereen heeft wanneer kleding vies wordt, is om ze in de wasmachine te doen. Echter kun je dit beter niet doen als je graag die vetvlekken uit je kleding wilt krijgen. Voordat je jouw kleding gaat wassen kun je beter even in de keuken een pitstop maken. Het gebruik van afwasmiddel is namelijk een goede optie om die vetvlek uit je kleding te krijgen. Wrijf het afwasmiddel op de plek waar de vetvlek zit. Zorg er wel voor dat je dit aan beide kanten van het kledingstuk doet! Laat het een paar minuten intrekken en gooi daarna je kleding in de wasmachine.

Gebruik je droogshampoo!

Oké, dit klinkt misschien een beetje raar maar droogshampoo helpt je ook af te komen van die vetvlekken in je kleding. Droogshampoo zorgt ervoor dat olie uit het haar gehaald wordt, waardoor je haar minder vet lijkt. Dit werkt precies hetzelfde voor je kleding! Spuit wat droogshampoo op de vlek, laat het even intrekken en laat de kleding daarna meedraaien met de andere was.

Vreemde manieren om vetvlekken te verwijderen uit kleding

Tegenwoordig zijn er nog vele andere (vreemde) manieren om vetvlekken te verwijderen uit je kleding. We zijn eens op onderzoek uit gegaan en hebben deze vreemde maar handige manieren gevonden om vetvlekken uit kleding te krijgen:

  • Maak de vetvlek nat met wasbenzine en was het kledingstuk op normale temperatuur.
  • Smeer tandpasta op de vetvlek en laat hem indrogen. Spoel vervolgens de tandpasta met koud water weg en was het kledingstuk in de wasmachine.
  • Haal een vetvlek uit je kleding door er halfvolle melk op te gieten en het even in te laten trekken. Was vervolgens het kledingstuk mee in de wasmachine.
  • Gebruik vochtige babydoekjes wanneer je nét een vetvlek hebt.
  • Strooi wat talkpoeder over de vetvlek, laat het inwerken en duw daarna je kleding in de wasmachine.
Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Dayenne
Dayenne

Houdt van casual. Is daarnaast gek op sporten, shoppen en heeft een kleine sneakerverslaving..