Menu
Verschillende dresscodes & wat ze betekenen

Heb jij binnenkort een feestje en staat er een dresscode op de uitnodiging vermeld? Dan is het weer tijd om op zoek te gaan naar de betekenis van de dresscode en een bijpassende outfit natuurlijk. Omdat het vaak een hele speurtocht is om erachter te komen wat die dresscode nou betekent, hebben wij de betekenis van dresscodes die het meest voorkomen voor jou op een rijtje gezet. Watch & learn!

Dresscode Cocktail

Bij de dresscode cocktail hoort – zoals de naam al zegt – een cocktailjurk. Ben jij niet zo'n fan van een jurkje? Dan kun je ook een mooie kokerrok, broekpak of jumpsuit dragen.

Dresscode Tenue de Ville

De dresscode Tenue de Ville betekent letterlijk 'stadskleding'. En nee, dat betekent (helaas) niet dat je in een destroyed jeans en bikerjack op het feestje mag verschijnen. Welke outfits wel horen bij deze dresscode? Een jumpsuit, pak, pantalon of kokerrok. En ook belangrijk: officieel mag je niet met blote benen komen, dus een panty is een must.

Dresscode Black Tie

Staat op de uitnodiging vermeld dat je in Black Tie mag komen? Trek je allermooiste avondjurk (lang of kort), een paar killer heels en shiny sieraden dan maar uit de kast want chiquer dan dit wordt het niet! Voor mannen geldt dat zij in smoking moeten verschijnen.

Dresscode White Tie

Met de dresscode White Tie mag je nóg een stapje verder gaan dan de Black Tie. De betekenis van deze dresscode is namelijk chique, lang én over de top. En onthoud: een horloge dragen is bij deze dresscode een echte no-go.

Dresscode Smart Casual

Deze dresscode is de modernere variant van Tenue de Ville. Een jeans is nog nét niet toegestaan, maar voor de rest kun je iedere leuke outfit aan.


Blijf vooral bij je eigen stijl binnen de dresscodes en iedereen ziet dat je je best hebt gedaan! Voor het gemak filterden wij de leukste items uit onze shops, zodat jij alleen nog je favoriet hoeft te shoppen en je outfit voor jouw aankomende feestje is compleet. Happy shoppings!

Terug naar Tips & Tricks