Menu
Veelvoorkomende modefouten

Proberen er zo stijlvol uit te zien als een ‘off-duty’ supermodel is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zelfs de outfits die het meest moeiteloos lijken, zijn niet zomaar bij elkaar gegooid - er is allemaal veel over nagedacht, want een goed gevoel voor persoonlijke stijl is vaak iets waar je aan moet werken.

Van het uitzoeken van accessoires tot het mixen van bepaalde patronen en kleuren, het is gemakkelijk om een hele reeks veelvoorkomende modefouten te maken waardoor je er uiteindelijk minder stijlvol uitziet dan je zou willen. Je realiseert je misschien niet eens dat je deze fouten maakt, daarom zijn we hier om te helpen. Dit zijn de meest gemaakte modefouten.

Altijd dezelfde maat in kleding kopen

Houd er bij het zoeken naar mode of ‘fast fashion’ items (denk maar aan Zara, Mango, Asos, etc.) rekening mee dat de maten per winkel, merk en item kunnen verschillen. Goedkope kleding is meestal groter, maar high fashion is veel kleiner. Om kleding te vermijden die niet bij jou past, negeer de maat en concentreer op hoe je eruitziet wanneer je het kledingstuk draagt.

Hakken waar je niet op kunt lopen

Er is niets erger dan een vrouw rond te zien strompelen op te kleine of te hoge hakken.

Een bh dragen die niet jouw maat is

Je moet er altijd voor zorgen dat je de juiste bh draagt. Het dragen van een losse bh die niet jouw maat is, kan je hele look verpesten en je geen goede pasvorm geven. Het is ook belangrijk om te weten wanneer je je bh moet vervangen.

Horizontale patronen

Hoewel strepen en patronen heel leuk kunnen zijn, creëren ze ook een illusie waardoor je er veel zwaarder en breder uitziet dan je in werkelijkheid bent. Ze kunnen zelfs enkele centimeters toevoegen aan je uiterlijk!

Je kleren niet strijken

Als je gekreukte kleding draagt, zie je er lui uit, dus het is zeker de moeite waard om nog eens tien minuten je broek extra te strijken voordat je naar buiten gaat. Als je haast hebt, spuit dan in ieder geval je kleding in met een anti-rimpelspray om de meeste kreuken eruit te krijgen.

Het dragen van een broek die niet goed is getailleerd

Hoewel het waar is dat boyfriend-jeans en jogger broeken nog steeds erg in-stijl zijn, is het dragen van een broek die verondersteld wordt nauwsluitend te zitten maar eigenlijk losjes hangt, een grote fail. Het is misschien een investering, maar het is het zeker waard ; koop een jeans of broek van hoge kwaliteit die je op de juiste plaatsen raakt.

Terug naar Style tips