Menu
Veelgemaakte mode fouten mannen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn mannen niet minder geïnteresseerd in mode dan vrouwen. De eenentwintigste eeuw is het perfecte moment om met je stijl te experimenteren, omdat je veel verschillende modetrends kunt combineren en jezelf kunt uiten door middel van individualiteit. Ook al is het altijd het beste om jezelf te zijn, in de mode zijn er enkele eenvoudige regels die moeten worden gevolgd. Voor een man zijn details wat een hele outfit kan maken of breken - het kiezen van de verkeerde stropdas voor je lichaamstype kan de hele look verpesten! Om er stijlvol en aantrekkelijk uit te zien, moet je letten op de kleinste fouten die mannen tot op de dag van vandaag maken.

Wij zijn hier om je ogen te openen voor de details die je misschien mist bij het stijlen van je outfit in de ochtend. Hier zijn een aantal fouten die je gemakkelijk kunt vermijden om er elke dag scherp uit te zien.

Zichtbare onderhemd

Het is geen misdaad om een hemd te dragen zolang het niet zichtbaar is. We weten allemaal dat het belangrijk is om je hemd te beschermen tegen zweet en vlekken, maar het overhemd wordt beschouwd als ondergoed, dus volgens de etiquette regels mag het absoluut niet zichtbaar zijn.

Verkeerde stropdaslengte

Een veel voorkomende fout in herenstijl is de lengte van de stropdas. We houden het simpel: een stropdas moet altijd een centimeter tot het midden van je riemgesp reiken. Als het te ver boven of onder dat punt ligt, moet je het opnieuw binden.

Gekreukte kleding dragen

Dit geldt voor iedereen, niet alleen voor mannen. Het dragen van gekreukte kleding is slordig en zorgt ervoor dat je er lui uitziet.

Kleren dragen die te groot zijn

De grootste fout die veel mannen maken, is het dragen van kleding die niet goed past. Vaak doen mannen dit om een van de volgende twee redenen: een verlangen om zich te verbergen (om welke reden dan ook) of voor comfort. Maar te grote kleding is een verkeerde oplossing voor beide problemen.

Ten eerste zal loszittende kleding de lichaamsmassa alleen maar accentueren, niet verbergen - wij adviseren in plaats daarvan kleren te kopen die je lichaam omhelzen. Ten tweede kan comfort veel gemakkelijker (en modieus) worden bereikt door lichtgewicht stoffen, zoals chambray of linnen, te kiezen in plaats van te kiezen voor een draperende pasvorm.

Terug naar Tips & Tricks