Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Upgrade de kledingkast van jou en je kind met deze tips

Een frisse start van het nieuwe seizoen betekent vaak ook een update van de kledingkast. Naast dat het fijn is voor jezelf kan je de kinderen ook helpen met hun stijl. Het is handig om te kijken naar wat je kinderen nog passen en welke kleding aan vervanging toe is. Met deze 4 tips kun je de kledingkast van jou en je kind een upgrade geven en er weer helemaal fris en trendy uitzien.

Verwijder oude en versleten kleding

Het is belangrijk om regelmatig de kledingkasten van jou en je kind door te gaan en te kijken welke kledingstukken nog gedragen kunnen worden en welke beter weg kunnen. Oude en versleten kledingstukken nemen alleen maar ruimte in beslag en zorgen ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak daarom een selectie van kledingstukken die nog in goede staat verkeren en doneer de rest aan een goed doel of breng ze naar een kledingcontainer. Zo maak je ruimte voor nieuwe aanwinsten en blijft de kledingkast overzichtelijk.

Investeer in tijdloze basisstukken

Een goede basisgarderobe bestaat uit tijdloze en veelzijdige kledingstukken die makkelijk te combineren zijn. Voor jou betekent dit bijvoorbeeld een goed zittende jeans, een klassieke blazer en een paar mooie blouses. Voor je kind kun je denken aan een paar stevige sneakers, een comfortabele hoodie en een capri broek die zowel in de zomer als in het voorjaar gedragen kan worden. Door te investeren in tijdloze basisstukken zorg je ervoor dat je altijd iets hebt om op terug te vallen en dat je eindeloos kunt blijven combineren.

Shop samen met je kind

Het kan heel leuk en leerzaam zijn om samen met je kind kleding te gaan shoppen. Laat je kind zelf kiezen wat hij of zij leuk vindt en geef hierbij wat stylingadvies. Op deze manier leert je kind zijn of haar eigen stijl ontwikkelen en wordt het ook bewuster van wat er allemaal komt kijken bij het kopen van kinder kleding. Daarnaast is het een leuke manier om quality time door te brengen met je kind en samen herinneringen te maken.

Kies voor duurzame kleding

Wat tegenwoordig een grote trend is die onmisbaar begint te worden is duurzaamheid. Door kleding te kopen met de focus op duurzaamheid draag je je steentje bij aan een betere wereld. Tegenwoordig zijn veel kledingmerken bezig om duurzamer te worden in de kledingindustrie. De merken proberen kleding te maken van gerecyclede materialen of de productie milieuvriendelijker maken. Kies dus bewust voor duurzame kledingstukken voor jou en je kind en draag zo je steentje bij aan een betere wereld.

Terug naar Shopping