Menu
Twee leuke lampen voor iedere woonkamer!

De woonkamer is de ruimte in je woning waar je tot rust kunt komen en heerlijk kunt ontspannen. We zien dan ook dat de woonkamer over het algemeen de ruimte is waar huishoudens het meeste geld aan spenderen. Er wordt met name geld uitgegeven aan meubilair en versieringen, maar een van de belangrijkste factoren wordt vaak vergeten; verlichting! De verlichting zorgt ervoor dat de aangeschafte dingen in de woonkamer tot hun recht kunnen komen. Door de juiste verlichting in de woonkamer aan te brengen kun je je favoriete meubilair nog meer uit laten springen. Omdat verlichting zo belangrijk is, geven we je in deze blog enkele tips als het gaat om verlichting!

Staande lampen

Staande lampen worden over het algemeen in hoeken van kamers geplaatst. Een staande lamp geeft veel licht en is voornamelijk functioneel van aard. Doordat het licht uit de hoek van de kamer schijnt zal een groot deel van de ruimte verlicht worden door deze lamp. Een krachtige staande lamp zal de woonkamer dan ook goed verlichten! De staande lamp kan echter ook uniek ontworpen zijn. Door de kiezen voor een uniek ontworpen staande lamp kan deze ook een andere look and feel aan de rest van het interieur. De lamp is in deze gevallen minder functioneel van aard maar fungeert meer als eyecatcher.

Hanglampen

Hanglampen hangen zoals de naam het al doet suggereren ergens aan. Over het algemeen hangen de hanglampen aan het plafond en verlichten ze voornamelijk hetgeen dat onder de hanglamp staat. Hanglampen zijn dus wat minder functioneel van aard dan staande lampen. Ze zijn eerder onderdeel van het interieur dan bijvoorbeeld de staande lamp. Als je bijvoorbeeld een zwarte hanglamp in de woonkamer hangt, zal deze vol in het zichtveld van de woonkamer hangen. Je kunt eigenlijk niet om de lamp heen en daarom is het belangrijk om deze hanglamp met de rest van het interieur te laten matchen. Als het gaat om moderne hanglamp kopen is het dan ook extreem belangrijk om de rest van het interieur in de aankoopbeslissing mee te nemen.

Terug naar Advertorial