Menu
Truientrends voor hem

Natuurlijk is de klassieke trui voor mannen nooit helemaal weggeweest. Iedereen houdt wel van een lekkere warme trui in de winter. Maar het ziet ernaar uit dat de trui dit seizoen toch een nieuwe trend doormaakt. Wij zien allerlei soorten herentruien verschijnen bij haast ieder herenmerk. Verschillende kleuren, coltruien, truien met een V-hals of juist met een crewneck, ze zijn allemaal populairder dan ooit. Kortom, de trui is back!

Voor iedere tijd van het jaar een mooie trui

Truien kun je het hele jaar door dragen. In de zomer heb je een dunne trui over je overhemd aan en in de winter zit je lekker warm op de bank met een dikke trui. Maar wist je dat het verschil tussen een zomertrui en een wintertrui niet ligt in de dikte, maar in het materiaal? Wollen truien houden je lekker warm en knus in de winter. Wol bestaat namelijk uit heel veel fijne haartjes die samen het draad vormen waarmee je een trui kunt breien. En dat zorgt voor een soort thermoseffect dat je lekker warm houdt. Denk er maar over na: heb je ooit een schaap zien bibberen?

Precies! Zomertruien, aan de andere kant, worden juist vaak van katoen gemaakt. Katoen houdt je natuurlijk nog steeds warm, maar ademt meer, waardoor je in de zomer niet in je mooie trui zit te zweten. Er zit bij katoen namelijk minder ruimte tussen de draden. Dat zorgt ervoor dat dit materiaal warmte minder vasthoudt.

Hoe style je een trui?

Je kunt een trui op allerlei manieren dragen. Zo dragen sommige mannen een t-shirt onder hun trui, terwijl andere hun trui stylen met een sjaal. Maar het mooiste is toch wel een overhemd onder de trui. Een nette kraag die uit je trui steekt geeft je namelijk een professionele uitstraling. En nog een voordeel: je hoeft je overhemd niet te strijken! Je bedekt hem immers toch met een trui. Natuurlijk kun je ook strijkvrije overhemden kopen bij HemdVoorHem.nl. Dan hoef je er met of zonder trui geen zorgen over te maken!

 

Terug naar Style tips